Mennyi áramot fogyasztanak a közlekedési lámpák?
Attól függ, hogy mi világítja meg a lencséket.
Ha hagyományos izzó, abból 75 W teljesítményűt használnak; LED világítótest esetén 4,5-6 W teljesítményűeket. (Ez egy fénypontot jelent, tehát egy lámpafej egy színét; például a sárgát.)
Nem tudom, milyen arányban vannak LED-esek; hordozható forgalomirányító lámpák esetén (úttesten folyó munkáknál) valószínűsítem, hogy a jóval kisebb fogyasztásúakat alkalmazzák, hogy minél kisebb akkumulátor minél hosszabb ideig tudja üzemeltetni.
Az oszlopokra szerelt, vezetékeken lógó lámpáknál nem tudom, mi a helyzet.
A működtetéshez vezérlőegység kell, ezek elég méretes szekrényekben szoktak lenni. Nem sokszor van alkalmam nyitva látni, de még csak olyanokat láttam, amelyek elektromechanikusak voltak, relék működtek, kattogtak bennük.
Hordozhatónál, mikor a szennyízcsatornát építették a faluban, többször is láttam nyitva a kis szekrényt, mikor töltött akkumulátorra cserélték a használtat; csupán néhány elektronikai panel volt bennük; sehol relék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!