Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogyan induljak gyorsabban...

Hogyan induljak gyorsabban piros lámpánál?

Figyelt kérdés
A probléma a következő: Ha egyesben finoman engedem a kuplungot, súrlódásnál tartom, gázt adok, aztán pár méter után ugyanezt csinálom kettesben, nagyon lassan nő a sebességem. Ha jobban a gázra lépek, akkor meg rondán túlpörgetem a motort. A mellettem álló kocsik sokkal gyorsabban indulnak el. Mit csináljak másképp?
2010. szept. 28. 15:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Én már ragadtam be, és igenycsak gyilkoltam egy órán áta kuplungot mire sikerült kikászálódnom hintáztatással (1 es, rükverc 1 es rükverc) büdös volt üstölt, de semmi baja nem lett, nem olyan könnyű azt kinyirni!"

Hát igen, de hidd el, hogy 5 évet öregedett :D

2010. szept. 28. 16:27
 12/20 anonim ***** válasza:
Figy, egyesben ahogy szoktál, indulj el, finom kuplunggal. Elmehetsz egész 2500 fordulatig, az még nem gáz. Aztán, amikor ráhúzod a kettest, sokkal hamarabb engedd fel a kuplungot, és dinamikusabban bánj a gázzal. Annyit jegyezz meg, hogy a kuplunggal való játékot nem feltétlen a fokozat, hanem a segesség határozza meg. Minél gyorsabban mész, annál dinamikusabb lehetsz a kuplunggal.
2010. szept. 28. 16:46
 13/20 anonim ***** válasza:

"Minél gyorsabban mész, annál dinamikusabb lehetsz a kuplunggal."

Ekkora marhaságot régen hallottam. Az a lényeg hogy a kuplung 2 oldalán mennyire tudja összehangolni a fordulatszámot. Mert ha hajszálpontosan, akkor akár le is ugorhat róla, észre sem lehet venni az autó viselkedésén.

2010. szept. 28. 16:51
 14/20 anonim ***** válasza:
Cöh. Aztán mér' marhaság? Megpróbáltad szakszerűen leírni ugyanazt, amit én olyan embernek, aki most panaszkodik, hogy dilettáns. Ha 25-nél teszi háromba, ha 40-nél, ha 60-nál, ugyanúgy leugorhat róla. Ha 35-nél kettesbe (ami már hülyeség, de oké), akkor is leugorhat róla. Gyakorlatilag mindig leugorhat róla, ha nem megy lassan (5-10), vagy ha nem motorfékez, mert akkor megszopatja a vezérműszíjat.
2010. szept. 28. 16:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Most hogy jön ide a vezérműszíj? Jézusisten... Láttál már te autót?
2010. szept. 28. 19:57
 16/20 anonim ***** válasza:
hát mondjuk úgy ha hirtelen leblokkolod a főtengelyt a vezérmű átugorhatja magát. Szerintem látott autót...
2010. szept. 28. 20:11
 17/20 anonim ***** válasza:
ha tudod mikor lesz zöld vagy nem tök mind1 úgy indulj el hogy engedd fel surlódásig a kuplungot ,vagyis amíg nem hallod hogy az autó alapjárati fordszáma finoman esik , itt tartsd meg és mikor sárgát kapsz vagy zöldet (nemtudom hogy szoktad) nyomj egy kövér gázt és gyorsan de egyenletesen engedd fel a kuplungot utána kettes hármas és így tovább :) ha szeretnéd gyakorolni kinézel egy nagy parkolót (tesco, lidl bármi kiész este valakivel aki nem csesztet és egy fél órát gyakorolsz :) senki nem fog ezért lenézni mert fejleszted a vezetési stílusod :)
2010. szept. 28. 20:14
 18/20 anonim ***** válasza:

"hát mondjuk úgy ha hirtelen leblokkolod a főtengelyt a vezérmű átugorhatja magát. Szerintem látott autót..."

Ez egyáltalán nem igaz. Alig van a vezérműtengelynek lendülete (vagy inkább perdülete) kézzel is meg tudod fogni, vagy forgatni. Próbáld ki ha van rá lehetőséged.

2010. szept. 28. 20:21
 19/20 anonim ***** válasza:

én ugy indulok el hogy amikor látom hogy zöld és előttem már indulnak akkor felengedem a kuplungot és odáig engedem ahol már érzem hogy kezd fogni de az autó még alig indul el tőle. aztán amikor indulok akkor gázt adok egy picit és fejebb a kuplung addig a pontig ahol már jobban fog. amikor már elérem azt a tempót ami megegyezik egyesbe az alapjárattal akkor teljesen fel aztán húzom 25ig kb az autót utána meg egyből rakom 2be aztán feljebb. de ott már nem kell csusztatgatni meg semmi ilyen.

ezt az epc-s seatba csinálom igy mert késik a gázpedál egy kicsit.

másik autóba amibe nincs epc ott simán adok egy gondolatnyi gázt és engedem fel fokozatosan a kuplungot és közbe minél jobban fog a kuplung annál több gázt adok neki. onnantól meg ugyanaz a történet mint a másik autóba.

egyébként tanuló vezetőként kérdezed vagy már van jogsid?

mert ha tanuló vagy akkor az oktató szivesen elmagyarázza szerintem ha elmondod neki a problémádat. sőt a működését is el tudja mondani valószinűleg és ha elképzeled akkor könnyebben fog menni

2010. szept. 29. 12:18
 20/20 anonim ***** válasza:
nagygáz kuplung kicsap :D
2010. okt. 2. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!