Hogyan induljak gyorsabban piros lámpánál?
"Én már ragadtam be, és igenycsak gyilkoltam egy órán áta kuplungot mire sikerült kikászálódnom hintáztatással (1 es, rükverc 1 es rükverc) büdös volt üstölt, de semmi baja nem lett, nem olyan könnyű azt kinyirni!"
Hát igen, de hidd el, hogy 5 évet öregedett :D
"Minél gyorsabban mész, annál dinamikusabb lehetsz a kuplunggal."
Ekkora marhaságot régen hallottam. Az a lényeg hogy a kuplung 2 oldalán mennyire tudja összehangolni a fordulatszámot. Mert ha hajszálpontosan, akkor akár le is ugorhat róla, észre sem lehet venni az autó viselkedésén.
"hát mondjuk úgy ha hirtelen leblokkolod a főtengelyt a vezérmű átugorhatja magát. Szerintem látott autót..."
Ez egyáltalán nem igaz. Alig van a vezérműtengelynek lendülete (vagy inkább perdülete) kézzel is meg tudod fogni, vagy forgatni. Próbáld ki ha van rá lehetőséged.
én ugy indulok el hogy amikor látom hogy zöld és előttem már indulnak akkor felengedem a kuplungot és odáig engedem ahol már érzem hogy kezd fogni de az autó még alig indul el tőle. aztán amikor indulok akkor gázt adok egy picit és fejebb a kuplung addig a pontig ahol már jobban fog. amikor már elérem azt a tempót ami megegyezik egyesbe az alapjárattal akkor teljesen fel aztán húzom 25ig kb az autót utána meg egyből rakom 2be aztán feljebb. de ott már nem kell csusztatgatni meg semmi ilyen.
ezt az epc-s seatba csinálom igy mert késik a gázpedál egy kicsit.
másik autóba amibe nincs epc ott simán adok egy gondolatnyi gázt és engedem fel fokozatosan a kuplungot és közbe minél jobban fog a kuplung annál több gázt adok neki. onnantól meg ugyanaz a történet mint a másik autóba.
egyébként tanuló vezetőként kérdezed vagy már van jogsid?
mert ha tanuló vagy akkor az oktató szivesen elmagyarázza szerintem ha elmondod neki a problémádat. sőt a működését is el tudja mondani valószinűleg és ha elképzeled akkor könnyebben fog menni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!