Jogsit mennék intézni okmányirodába. Elitézik úgy is hogy már nem tudom hogy hová lett az orvosi alkalmassági papírom?
Csütörtökön vizsgáztam le,az oktatóm gratulált a vizsgához,azonban semmilyen papírt nem kaptam. Az elsősegély vizsgán kapott papírom megvan,viszont a háziorvosi igazolásom fogalmam sincs hogy hová lett.
Vajon ha elmegyek a kormányablakba,akkor eü alkalmassági papírom nélkül meg tudom igényelni a jogsit?
Vezetői engedély kiállítása olyan személy részére, akinek korábban még nem került kiállításra vezetői engedély sem magyar hatóság, sem külföldi hatóság által.
1. Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése
• A fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatala,
• Belügyminisztérium Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkárság (a
továbbiakban: Nyilvántartó).
2. Illetékesség
Országos illetékesség.
3. Ügyintézéshez szükséges dokumentumok
3.1. Ügyintézéskor bemutatandó okmányok, dokumentumok
- személyazonosság igazolására alkalmas érvényes okmány, (személyazonosító igazolvány, útlevél)
- lakcímigazolvány (a személyazonosító jelet tartalmazó hatósági igazolvány),
- külföldi állampolgár esetén a szokásos tartózkodási hely országát igazoló okmány,
- a sikeres vizsga tényét tanúsító, közlekedési hatóság által kiállított vizsgaigazolás,
(A sikeres vizsgát tanúsító igazolást a Nemzeti Közlekedési Hatóság a vezetői engedély- nyilvántartásba elektronikus úton jegyzi be.)
3.2. Ügyintézéshez csatolandó dokumentumok
- egészségügyi alkalmassági vélemény (ami a tanfolyam megkezdése előtt házi-, vagy üzemorvos által kiállított igazolás),
- a kérelemhez az ügyintézés során, helyben készül fénykép, amiért külön fizetni nem kell.
Az ügyintézés során kapott kérelemmel nem, csak az elkészült vezetői engedéllyel lehet
gépjárművet vezetni.
Nemrég csináltattam az orvosit...kifizettem, számlát kaptam..és csak néztem...erre azt mondta a doki, hogy az alkalmasságim máris benne van a rendszerben, aki jogosult, az megnézheti...
Jahkérem...új szelek fújnak...mondta, és átadta a számlát.
Kérdező, nincs más választásod, mint vagy új igazolást kérni az orvostól, vagy új vizsgálatot végeztetni.
Új vizsgálat esetén jogszabályok határoznak meg mindent, a díjat is. Alkalmassági vélemény pótlás semmilyen módon nincs szabályozva; vannak orvosok, akik nem adnak pótlást, vannak, akik ingyen adnak, vannak, akik díjért.
┌ A 4-es válasz /2022. okt. 24. 21:26/ tapasztalata valós, de vezetői engedély első alkalommal történő kiállítása esetén még „nem fújnak” ilyenféle „új szelek”. A maga valójában be kell mutatni az egészségügyi alkalmasságot bizonyító véleményt. (Nem is igényelhető első alkalommal szerzendő vezetői engedély online ügyintézéssel, hiába EESZT alrendszer alkalmazással készíti az orvos a véleményt, ahova való feltöltésről igazolásul készül a papír, amit ad.) ┘
┌ 2-es válasz írója! /2022. okt. 24. 20:01/
Nem tudom, honnan másoltad be, de ilyen ismertető okmányiroda, kormányablak honlapján sosem szerepelt.
Azoknál, például, formailag, minden ügyleírásnál szerepel egy OKMIR azonosító.
De ami a lényeg, hogy bizonyosan elavult szöveg, amit a „Az ügyintézés során kapott kérelemmel nem, csak az elkészült vezetői engedéllyel lehet gépjárművet vezetni.” mondat bizonyít. Ugyanis, a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelet 3. szakaszába, 2021. január 1-i hatálybalépéssel, az 572/2020. (XII. 9.) Korm. rendelet 29. szakasza beiktatott egy (2a) pontot, amely alapján a vezetői engedély igénylésekor kapott adatlap vezetői engedély első alkalommal történő igénylése esetén is járművezetésre jogosító okmány; Magyarország területén, az elkészült vezetői engedély kézhezvételéig, de legfeljebb 30 napig. ┘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!