A régi utak felújításánál miért hibázzák ezt el?
Egy átlag vidéki magyar út tiszta hullámvasút, egyik gödör jön a másik után. Gondolom anno nem megfelelően lett alapozva illetve a nehezebb járművek miatt egyenetlenül megsüllyedt az út.
Az átlag mai útfelújítási gyakorlat az, hogy kvázi simára gyalulják a felső kopó réteget ezáltal a burkolat jó lesz és úgy ahogy de egyenes. Viszont az alap ugyanúgy rossz, és 10-20 év múlva újból hullámvasút lesz az útból, de olyan úttal is találkoztam ami 3-4 év után már jelentősen megsüllyedt.
Erre miért nem gondolnak a szakemberek, vagy miért így csinálják?
Pénz, pénz, pénz.
Te is leírtad, nagyon sok út alatt nincs megfelelő alap, amikor az első aszfalt burkolatot megkapták, nem költöttek a megfelelő alap kiépítésére, és azt a problémát évtizedek óta görgetik tovább.
Mert így olcsóbb.
Ezt már én is észrevettem. Maga az út nem rossz, nem kátyús csak olyan mintha hullámvasúton mennék, tiszta hepehupás.
Lenne pénz rá csak ellopják, másra költik el.
Egy Hatvan pusztai bírtokból nagyon sok utat lehetne normálisan felújitani.
Na meg Lőrinc vagyona is futna pár km felújítást.
Vagy egy stadion árából mi mindent meglehetne valósítani.
Meg ami kiment a határon kívülre azt se látjuk többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!