Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen trükkel tehetném...

Milyen trükkel tehetném lejjebb a biztonsági övet a torkomról úgy, hogy még szabályosan maradjon bekötve?

Figyelt kérdés
Túl alacsony személy vagyok és hiába van maximálisan alacsonyra tolva a biztonsági öv falon lévő része akkor is a torkomnál, a nyakam tövénél alul megy a szíj. Félek ha egyszer tényleg beránt a biztonsági öv akkor a torkomat ugy megrántja, hogy abból lesz problémám.

2022. szept. 26. 13:10
1 2 3
 11/25 NTBS ***** válasza:
A kapcsot próbáld meg, amit a 3-as felhasználó ír.
2022. szept. 26. 16:19
 12/25 anonim ***** válasza:
80%

ma 14:26-os vagyok

jah, biztos király dolog az a kapocs hlyeség, hogyha baleset van, akkor tuti eltöri a gigádat, vagy megfolyt a biztonsági öv... tényleg ebbe az irányba kell elmenni a megoldást illetően

jah, ha van oldallégzsák, az külön érdekes, ha azt a szrt úgy megröpíti, hogy konkrétan felnyársalhat valakit

2022. szept. 26. 16:52
 13/25 anonim ***** válasza:
31%
12, ezek a csatok leesnek ütközésnél, teljesen biztonságosak, mert puha műanyagból vannak
2022. szept. 26. 16:54
 14/25 anonim ***** válasza:
80%

#13, a légzsák és az övfeszítő ezredmásodpercek alatt aktiválódik. Annyi idő alatt ez a csat még csak meg sem lazul.

Ellenben arra pont jó, hoyg akadályozza az övfeszítőt, illetve az oldallégzsák által szétrobbantva taroljon az utastérben.

2022. szept. 26. 17:01
 15/25 anonim ***** válasza:
36%

14, tudom, hogy működik az öv és a légzsák, valószínűleg veled ellentétben élőben láttam a tesztjét is párnak ;)

Ezek a csatok pont úgy működnek, ahogy kell nekik. De vegyél egyet és próbáld ki, csak egy rohadt nagyot kell rántani az övön és le is estek

2022. szept. 26. 17:05
 16/25 anonim ***** válasza:
73%

Nem állok le veled vitatkozni. Esetleg fogj egy ilyen csatot meg egy kamerát, ami tud lassított felvételt, és nézd meg, egy század másodperc alatt mennyit esik mikor elengeded.

Aztán számold hozzá, hogy ahhoz, hogy elkezdjen kioldódni, már be kell következni a balesetnek, meg kell feszülnie az övnek. Ettől fog kioldódni.

Ez tök jól néz ki amikor kézzel rángatod, de amikor a baleset bekövetkezte után 10 ezredmásodperccel az övfeszítő megrántja az övet, 20 ezredmásodperccel később pedig robban a légzsák, ez a szar még csak el sem kezdett leesni.

2022. szept. 26. 17:12
 17/25 anonim ***** válasza:
28%

ma 14:26-os és ma 16:52-es vagyok

majdnem jól mondja, az előző, 16-os

csak éppenséggel balesetnél a gyorsulásra-lassulásra a légzsák nyílik először, ezredmásodpercekben mérhetően, majd az övfeszítő meg általában akkor aktivizálódik, amikor megindul a test tovább és kezdi megfeszíteni az övet, de akkor már a légzsákok fújódnak már fel.... vagy ha kis csattanás van, akkor esetleg az öv meg se feszül, de a légzsák aktivizálódik

és ha le is jön az a szr róla és nem nyársal fel senkit, mert nincs oldallégzsák, akkor is az öv a nyaknál fog megfeszülni, eltöri az illető gigáját, mert alap esetben szr az üléspozíció, öv, stbstb

továbbá ... mint mondom, sok autónál be lehet állítani az ülést, a kormányt, az övet is így-úgy

de sokan szr üléspozícióban is vezetnek, legjobb példa erre azok, akik a fogukkal kormányoznak, mert azt hiszik, hogyha előlrébb vannak, akkor többet látnak, meg szükségét érzik annak, hogy lássák a kocsi orrát, amit nem szükséges látni ahhoz, hogy tudja az ember, hogy ott van és stbstb

2022. szept. 26. 17:35
 18/25 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is ez a problémám, de akkor úgy látom a klipszes megoldás csak vezetéshez kényelmes de ha baleset történik ugyanúgy felengedi a nyakra a szíjat és eséllyel eltöri. Amúgy ez mennyire gáz, hogy ezt nem veszik figyelembe sem a gyártói az autónak sem a szabályok megalkotói. Hisz így kötelező módon egy olyan dolgot kell alkalmazni ami bizonyos adottságokkal éppenhogy megöli és nem megmenti az embert. És aki ilyen adottságú az tudja, hogy jobb lenne neki ha nem használná de mégsem teheti mert kötelezik rá.
2022. szept. 26. 19:07
 19/25 anonim ***** válasza:
90%

Igen, ahogy előzőek is írják, ez a csat kb annyita kényelmes, mintha be sem kötnéd az övet.

Amikor baj van, csak nagyibb kárt okoz, mert nem elég hogy az öv a nyakadnál ránt meg, de még nem is feszes, szóval garantáltan giga+csigolyatörés

2022. szept. 26. 22:01
 20/25 Hovarju ***** válasza:
79%

Szerintem érdeklődj a Honda szerviznél valami biztonságos megoldásról.

Esetleg kismamáknak való kiegészítést keress.

A fent linkelt csatt nekem azért nem szimpatikus, mert övfeszüléskor leold, vagyis ha baleset ér, akkor az öv ugyanúgy a nyakadnál lesz.

2022. szept. 27. 12:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!