Ez mégis hol van, hogy kell értelmezni? "M3, bal, 4+018 km-szelvény, TrafficSpot-VÉDA"
Nekem továbbra is rejtély, hogy a Szerencs utca az hogy lehet a 4-es km szelvénynél.
Pesten belül nincsenek kint a zöld szelvényjelző táblák, ahogy kiérsz Pestről, a Szilas pihenő előtt van az első, ami a 11-es, de onnan csak 2 km-re van a Szerencs utca. Tehát elvileg a 9-es körül kéne lennie.
A 4 km olyannak tűnik, mintha a Hungária körúttól számítanák, de akkor Pesten kívül miért a Clark Ádám tértől számítják?
Ha valaki tudja erre az anomáliára a magyarázatot, az tök jó lenne.
↑ 11/ (2022. szept. 15. 22:15)
Nem tudom, hogy a rendőrség milyen nyilvántartásból vette a kilométerszelvény adatokat.
A közúti nyilvántartásokban csak az M3 autópálya kezdetétől adnak meg kilométerszelvény adatokat; a bevezető szakasznál, nem.
Az M3 bevezető szakasza a Róbert Károly körút és Hungária körút találkozásánál levő csomópontnál kezdődik, és itt ér véget, egyben itt kezdődik az M3-as autópálya: [link]
Ez a 10 km + 120 m szelvény; ennél kisebbet nem lehet választani a Magyar Közút által működtetett Közlekedési Információs Rendszer és Adatbázis (KIRA) honlapon.
Ez, a Budapestről induló, többnyire egyszámjegyű (de nem mind) utaknál hagyományosan alkalmazott (de nem mindegyiknél), 0 km kőtől számított távolság.
A rendőrség pedig az M3 bevezető szakaszának kezdetétől (Róbert Károly körút és Hungária körút találkozásánál levő csomópont) számított távolságot adta meg a fixen telepített Komplex Közúti Ellenőrzési Pont helyeként.
Jó a távolság, de nem tudom, honnan származó adat.
A Közút a hagyományt követi, a rendőrség, szerintem, észszerűbb adatot adott meg, mert a Róbert Károly körút és Hungária körút találkozásánál levő csomóponttól nyugatra nincs semmilyen M3-hoz köthető útvonal megadva, sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!