Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek miért dudálgatnak...

Szerintetek miért dudálgatnak egyesek amiatt, mert más számukra túl lassan megy?

Figyelt kérdés
A magyarság és persze a saját erkölcsömet elnézve mindenki nyugodtan tudna aludni bármilyen szabály megsértése után. A francot érdekelné a szabály, ha nem lenne jogi következmény. Így sajnos az alacsonyabb jövedelműeknek be kell tartaniuk a szabályokat. Ez nekünk épp elég nagy baj, nem kell még emiatt tovább provokálni másoknak is.
2022. jún. 19. 21:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Akárhogyan is van, de egy civil személynek büncselekmény egy másik autót sebességre kényszeriteni, dudálással, villogással, szándékosan közeliteni követési távolságon belül. Ezt csak egy rendőr teheti meg.

Értem én hogy idegesitő mert valaki lassan tötyög, de nem kell ijesztgetni, mert hirtelen megijedhet, vagy éppen a rosszullét kerülgeti stb.

Németországban vezettem közúton ahol ugye 100 a megengedett és én kb. 90 alatt mentem, talán mert elbambultam, gondolkoztam.

Egy motoros rendőr lelassitott mellettem és udvariasan intett, hogy menjek gyorsabban és ne tartsam fel a forgalmat.

2022. jún. 20. 16:12
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Lakott területen kívül előzési szándék jelzésére adható hangjelzés. Semmi más nem történik, mint hogy a mögötted lévő rád szól, hogy menne. Ha udvarias vagy, ilyenkor vagy felveszed a megengedett max sebességet, vagy ha látod, hogy szabad előtted az út, jobbra indexeléssel és gázelvétellel jelezheted, hogy menjen csak.
2022. jún. 20. 17:30
 13/18 A kérdező kommentje:
#12 : Ez a tanmese szép! Viszont szerinted én útközben akarok megsülni vagy direkt jól érzem magam a 19 éves autómban? Szerinted az a vágyam, hogy minél többet kényelmetlenkedjek az autóban? Figyelj, aki akar előzzön meg felőlem bármennyivel, de ne provokáljon.
2022. jún. 20. 18:17
 14/18 anonim ***** válasza:
#12 vagyok, nem tanmese, hanem valóság. az én autóm meg 18 éves, de ez kit érdekel? és miért sülnél meg? :D
2022. jún. 20. 18:44
 15/18 anonim ***** válasza:

Simán fel lehet jelenteni aki másokat gyorsulásra kényszerit, ijesztget akár hangjelzéssel, világitással stb.

Volt már erre példa, csak ritka eset mert inkább mindenki kedvez az ilyen baromnak!

2022. jún. 20. 18:54
 16/18 A kérdező kommentje:
#12 : Ha nem tűnt volna fel... Hőség van! Szerinted az a vágyam, hogy a felforrósodott autóban gurulgassak 50-nel?!
2022. jún. 20. 20:58
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem igen.
2022. jún. 20. 23:51
 18/18 A kérdező kommentje:
#17 : Öltönyös gyakorlati élet szakértőhöz van szerencsénk?
2022. jún. 21. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!