Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Motorosok! Mit gondoltok...

Motorosok! Mit gondoltok arról, amikor egy motoros társatok, irreálisan nagy sebességgel karambolozik, de a motornak volt elsőbbsége?

Figyelt kérdés

Megforduló autónak csapódott nemrég, itt a lakóhelyemen, egy motoros. A kocsi oldalának.

Nem kérdés, hogy nem adott elsőbbséget a kocsi. De, a motoros 50 helyett, nagyon sokkal jött, nyilvàn senki sem tudja mennyivel, de 120+ km/h egyesek szerint akár 150-el is, nagykategóriás Suzuki motor volt.

2022. máj. 22. 08:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Na én régen pont emiatt nem mentem motorozni a haverokkal, mert azoknak 120 alatt nem ment a motorjuk, lakott területen pedig 70-80...

Nekem mindig is az volt az elvem, ha száguldozni akarok befizetek egy verseny pályára és kész.

Már két éve eladtam a motorokat kellett a pénz a házra, de előbb utóbb majd veszek megint.

Szerintem a sisakra is kéne rakni egy rendszámot, akkor nem mernének száguldozni annyian. A lényeg az lenne, hogy szemből is azonosítható legyen a motoros.

2022. máj. 22. 13:11
 12/16 anonim ***** válasza:
63%
A fiatalokban nincs felelősségtudat,veszélyérzet,még nem alakult ki...én 13 évesen kezdtem motorozni,akkoriban jóval kisebb volt a forgalom,és kezelhetőbbek a vasak...2 évtized,50 motor,néhány tízezer km után vettem meg az első komoly motorom,egy 600-as endurót...Hiába a rutin,a tapasztalat,az első években estem-keltem vele,igaz terepen,nem városban...életemben nem káromkodtam annyit:a Q...a anyádé vagy ilyen nehéz-mikor fel kellett állítani,a f..nak kellett ekkora dög-mikor nem ért le a lábam róla...komolyan,még azt is előre kellett tervezni hol akarok megállni vele,egy pici egyenetlenség az úton,már nem ért le a lábam és simán eldőltem...de idővel összecsiszolódtunk.Észnél kell lenni egy ekkora motornál,viszont az előnye hogy komolyan vesznek városban,nem akarnak leszorítani,kikerülni-csak nem kell visszaélni a helyzettel...
2022. máj. 22. 13:43
 13/16 anonim ***** válasza:
96%

Ilyenkor az autós nem tudja időben észlelni a motorost. Tulajdonképpen így minden tőle telhetőt megtesz, tehát szabályos is.

A motoros pedig egy barom. Az ilyeneket nem sajnálom. Ha én is tudok motorral 50-el menni amikor beerek egy faluba, akkor másnak is sikerülni fog.

2022. máj. 22. 17:06
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Unokatesóm is ugyanígy járt a múlt héten. (személyi sérülés nem történt) Megosztott felelősséget állapítottak meg. A motoros túllépte a sebességhatárt, unokatesóm pedig nem adta meg az elsőbbséget.
2022. máj. 26. 07:21
 15/16 krwkco ***** válasza:

Sajnos az a gyakorlati megoldás, hogy ha egy motorost lát az ember, akkor is elsőbbséget kell adni neki, ha látszólag még a világ másik végén van.

De ha még nem látszott a kereszteződésbe induláskor, mert a belátható távolsághoz igazították a megengedett sebességet és ezt túllépte, akkor 100%-ban ő a hibás.

2022. máj. 28. 08:54
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt kéne még belátni az embereknek, csak akkor van elsősége az adott az egyénnek, ha meg is adják neki!!! A jogait meg igazát legfeljebb a rendőr/bíróság igazolja, de nem mindegy hogy közben mekkora egészség károsodást szenved az egyén esetleg meghal.

gyalogos vs autó --> 50 kph-s találkozáskor biztoson nem éli túl a gyalogos, hiába volt elsőbbsége. 20 kph nál is előfordul elhalálozás, de ekkor nagyon gyakori a súlyos sérülés.

Motor vs autó --> a motor alig látszik, sokszor holt térbe közlekednek, ráadásul nagyon gyorsan mozog. Egy 90 kphs ütkézésbe egy motoros valószínűleg belehal/esetleg lebénul.

Autó vs vonat --> ritka ha túlélik

Nyerges kamion megrakva 40 tonna, akkora holtterekkel, hogy egy komplett autót sem lát mindig.

Szóval, ha a nagyobbnak mindig megadjuk a lehetőséget, arra, hogy ha nincs is elsőbbsége, de meg tudjuk adni neki, ha bunkó/figyelmetlen, akkor valószínűleg nem törjük össze az adott járművet, vagy magunkat.

A megengedett 50 helyett 120 plusszal közlekedőket, sokkal keményebben kéne büntetni...

2022. máj. 28. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!