Járdán történő megállás, várakozás lehetséges?
"a járdán történő várakozási szabályok betartása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg."
Ezt lehet rosszul értelmezem most.
Tudnátok segíteni? Köszönöm.
Ezt szerintem a motoros részből emelted ki, nem? Motorral meg talán mozgássérült plecsnivel "a járdán történő várakozási szabályok betartása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg."
Ha emlékeim nem csalnak. Másold be az egészet.
Ebben az esetben nem megállásról van szó, hanem várakozásról, az pedig bizony megengedett olyan helyeken is ahol a megállás tiltott.
Nyilván oda kell figyelni, hogy maradjon hely a gyalogosoknak, bicikliseknek.
Közben megtaláltam, a kérdező csak a mondat az elejét hagyta le. Szerintem érthető, miért kell ehhez segítség?
(8) * A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha
a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,
b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,
c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és
d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.
(9) * A járdán a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével, a betegszállító gépjármű, az iskolabusz, a gyermekeket szállító autóbusz, a kerékpár, a kétkerekű segédmotoros kerékpár és a kétkerekű motorkerékpár a (8) bekezdésben említett egyéb feltételek fennállása esetén akkor is megállhat, ha a megállást jelzőtábla vagy útburkolati jel nem engedi meg.
Utolsó kommentelő.
Igen, valóban ez volt a probléma és félreértésem oka.
Fáradt voltam már, emiatt elnéztem. Köszi mégegyszer! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!