Meddig kell várni a nyilvánvalóan meghibásodott PIROS fénynél "beragadt" közlekedési lámpánál?
Heves viták voltak már ilyen helyzetről. Még szakértő is azt írta, hogy ez képtelenség. Nem kicsit lett lehülyézve.
A pontos helyet nem ismerem, de olyan helyek vannak a városban, hogy akár tíz percig is tilos jelzés van. Nem üzemzavar, hanem ilyen a hely adottsága.
Cinkotán a HÉV-nél. Ha balra le akarsz kanyarodni, át a sineken, előfordul, hogy mire mehetnél, jön a hév. Amíg az a megállóban áll, nem kapsz szabad jelzést. Aztán mire elkezdenél reménykedi, ott a másik ellenirányból.
De ennél a hévnél több hasonló pont is van.
A KRESZ erről nem mond semmit, várnod kell, akár a végtelenségig, vagy visszafordulhatsz és kereshetsz más útvonalat. Egy jelzőlámpa amúgy elvileg nem hibásodhat meg úgy, hogy tilosban ragad, ha az önellenőrzés során talál valamilyen hibát a vezérlő, akkor átáll villogó sárgára.
Nem lehet amúgy, hogy az említett esetben a tűzoltóság előtti jelző volt piros? Kétlencsés, csak piros és sárga/villogó sárga jelzést ad. Azt tudomásom szerint kézzel állítják a tűzoltóságról, és lehet, az ügyeletes elfelejtette visszakapcsolni, mert fontosabb dolga akadt.
A #3 által említett eseten kívül vannak olyan helyek, ahol a kis forgalmú úton egy indukciós hurok van az aszfaltban, és csak akkor kap zöld jelzést az az ág, ha a hurok járművet érzékel. Egy robogó vagy motor viszont kevés ahhoz, hogy jelezzen, úgyhogy a motoros akár 10 percen túl is várhat.
4. szerintem már találkoztunk itt. Arról írtam, hogy egyszer az Örsön az összes lámpa zöld jelzést adott.
Képtelenség, írtad. Pedig nem szoktam sem jelzőkkel álmodni, sem ilyen-olyan kitalációkkal érdekessé tenni magamat.
#5: Én nem emlékszem a sztorira, úgyhogy valószínűleg összetévesztesz valakivel. Amúgy elég meredek lehetett :/
Ahogy írtam, _elméletileg_ nem fordulhat elő ilyen üzemzavar, sokféle körülmény matematikailag is esélytelennek tűnő együttállásakor, illetve emberi hiba esetén (nyilván az utóbbi jóval gyakoribb) nem kizárható. Csak érdeklődés szintjén: az eset mostanában történt vagy évtizedekkel ezelőtt?
általában ez olyan kereszteződésnél fordul elő, ahol a lámpa érzékeli van-e várakozó autó; ha nem állsz fel a vonalra, akkor nem lát és ezért jó sok ideig marad piros. Egyébként ilyen esetben is kell váltson pár percen belül
Nos, ha nem történik meg, akkor szabályosan nem lehet megoldani a helyzetet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!