Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a vonóhorog nem takarja a...

Ha a vonóhorog nem takarja a rendszámot, rajta szabad hagyni az autón?

Figyelt kérdés

Csak azért hagynám rajta, hogy parkolásnál nekem ne koccanjanak.

Nem fix, hanem levehető vonóhorogról van szó.

2022. ápr. 4. 20:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Vannak országok, ahol mindenféle levehető vonóhorgot tilos az autón tartani, amikor épp nincs vontatás. Ha jól tudom, ilyen például Ausztria és Szlovénia.

Nálunk csak az olyan vonóhorgot nem szabad fent tartani, ami takarja a rendszámot.

2022. ápr. 5. 17:14
 12/15 anonim ***** válasza:
#8: Ahányszor igazoltattak már vonóhorgos autóval... Ez olyan, mint buszsávban dugót előző zöld rendszámos GLE Merci büntetése gondolom. Mindenkinek van egy haverja, aki látott már olyat, aminek mesélték, hogy megtörtént.
2022. ápr. 6. 07:11
 13/15 bazaltkaroly ***** válasza:
Ha megállítanak, akkor talán beadhatod a "Hát most megyek a vontatóért, csak ott nincs megfelelő szerszám a horog felszerelésére, ezért, előre feltettem." de rendőrfüggő, hogy mit reagálnak erre. Követni nem hiszem, hogy fog, de ha mégis, akkor engedély nélkül ne mehet be a házadba/munkahelyedre, ott meg eljátszhatod, hogy a vontatót várod, de elakadtak, így nem tudni, hogy mikor érnek oda.
2023. máj. 2. 09:55
 14/15 A kérdező kommentje:
13: Értem, de egy balesetnél már probléma lehet ha hátulról belém jönnek vagy én tolatok a másikba bele és lehet ha nem lenne rajta a vonóhorog akkor nem lenne olyan nagy a kár a másik autón, így a biztosító azt hiszem problémázhat.
2023. máj. 2. 18:30
 15/15 anonim ***** válasza:
Egy ütközésnél alap esetben sérül a lökhárító, de felfogja az ütés nagy részét. Ha a merev alvázhoz/padlólemezhez/csonkhoz rögzített vonóhorog kapja az ütést, akkor egyből a padló vetemedik, csavarodik.
2023. máj. 7. 08:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!