Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Így a párhuzamo parkolasnal...

Így a párhuzamo parkolasnal feltartottam a forgalmat amiatt buktam meg?

Figyelt kérdés

Parkoltam be előremenetben, párhuzamosan, mikor korrigálni kellett hátra menetben akkor aki mögöttem parkolt elindult gyorsan én meg hátrafelé néztem tolatás közben nem a bal tükörbe figyelgettem és így belefékezett az oktató mert túl kiáll a kocsi eleje. Mondta ha nem jön senki tökéletes lett volna de így hogy nem vettem észre hogy olyan határozottan jön és nem álltam meg bele kellett fékeznie.Csak en tolatásnál hátra figyeltem nem a bal tükörbe akkor az lett volna a baj hogy nem hátra nézek hanem a tükröt figyelgetem mindig. Nem igazán értettem ezt a helyzetet 5mp kellett volna még kb hogy beálljak teljesen és egy hiba vonalam se volt.

Ezen a helyen volt

[link]

2022. márc. 3. 15:11
 1/9 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudsz úgy leparkolni, hogy ne akadályozz senkit, csak néptelen úton.

Picit kutyulsz, de a figyelmetlen hátra mozdulás volt a baj szerintem.

2022. márc. 3. 15:21
 2/9 MGéza ***** válasza:
84%
Tolatáskor vizsgán nem elég a tükrödet nézni. Igen, ez ok lehet a bukásra, meg az is ha az oktatónak kell korrigálni.
2022. márc. 3. 19:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Pont ez az, hogy hátrafele néztem. Mielőtt elkezdtem a tolatast nem volt a bal tükörbe senki csak amikor már hátrafele néztem es tekertem a kormányt akkor indult el mögöttem és ezért bele kellett fékeznie
2022. márc. 4. 04:37
 4/9 anonim ***** válasza:
87%

Ez személyes megítélés kérdése, hogy mennyire volt balesetveszélyes a helyzet.

De ha a saját oktatód úgy látta, hogy veszélyes, akkor valószínűleg az is volt, és emiatt jogos lehet a bukás.

Vezetés közben minden baromra figyelni kell, hogy ki tudd védeni a baromságokat. A balesetek túlnyomó részéhez nem elég, hogy egyvalaki hülyeséget csinál, hanem az is szükséges hozzá, hogy a másik személy is elég hülye (vagy legalábbis figyelmetlen) legyen ahhoz, hogy ne tudja kivédeni. Városban gyakorlatilag pár percenként keveredik az ember kisebb-nagyobb baleset lehetőségét rejtő helyzetbe, de valamelyik félnek általában helyén van az esze, és kivédi.

2022. márc. 4. 08:09
 5/9 anonim ***** válasza:

De mekkora volt az a hely, hogy elore be tudtal allni parhuzamosan?

2 autonyi hely?

Az utra mentel ki, hogy kiallt a kocsi eleje, vagy csak en nem ertem?

2022. márc. 5. 08:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen 2 autonyi hely kell párhuzamos előre parkoláskor, beálltam előre egyenesbe hoztam a kerekeket is utána tolatásban jobbra kellett mennem, hogy közelebb menjek a szegelyhez, mondta is amúgy hogy jó helyet választottam. Amikor tolatásban mentem jobbra hátra akkor a kocsi eleje balra áll ki és aki mögöttem volt elindult, nekem meg meg kellett volna állnom, hogy ne álljon ki mégjobban balra, mert úgy akadalyozom a forgalmat,nem fért el. Csak én mikor már tolattam végig hátra néztem nem azt figyeltem, hogy oda ért e már valaki mellém. Aztán a tolatás közepén fékezett bele mikor már szedtem volna vissza a kormányt hogy beálljak.
2022. márc. 5. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

DE nem lett volna muszaly folyamatosan hatra nezned.

Balra is el kell nezned, hogy lasd, ki van melletted.

Gyakran latok olyanokat, akik az anyos ules tamlajat fogjak tolatas kozben hatra fordulva, balra meg abszolut nem neznek, folyton jonnek ki elem.

Ha meglesz a jogsid, meg kell tanulnod tukorbol tolatni, sokkal tobbet latsz, hidd el, mint ossze-vissza forgolodva.

2022. márc. 5. 12:11
 8/9 anonim ***** válasza:
4# többsègèben igazad van, de apósomat piros làmpànàl, àllva törtèk össze.... azt nem tudta kivèdeni.... alap esetben 1 ember is elèg a balesethez....
2022. márc. 7. 05:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Persze, ilyenek is vannak. Én is tudok konkrét eseteket. Ezért is fogalmaztam úgy, hogy a balesetek túlnyomó részéhez kell két ember.
2022. márc. 7. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!