Nektek, hogy ment a B kategóriás jogosítvány
megszerzése? Bővebben lent
Figyelt kérdés
A gyakorlati oktatást csinálom manuális váltós autón. Levezettem 30 órát, majd oktatót váltottam és kiderült szinte semmit nem tudok, majdnem a nulláról kezdhettük az új oktatóval. Most 48 óránál járok és úgy érzem sose lesz meg a jogosítványom. Nagyon szeretnék megtanulni helyesen vezetni és részt venni a közlekedésben, nem szeretnék se mást se magamat veszélyeztetni, szóval nem az a lényeg, hogy minél hamarabb essek túl rajta, de mégis el vagyok keseredve. Van sajnos, hogy dekoncentrált vagyok és olyankor nem mindig mérem fel helyesen a szituációkat, illetve a másik nagy gondom a merőleges előremeneti parkolás mindkét irányba. Az oktató is úgy tanította és videókban is azt láttam, hogy ahhoz mérten viszonyítsuk mikor szedjük el a kormányt, hogy a visszapillantónk mikor esik egy vonalba a másik autó távolabbi végével. Na én ezt a távolságot rendszerint egyszerűen rosszul mérem fel. Nem tudom mit csinálhatnék a sok gyakorláson kívül?!
Pedig ez gyakorlás kérdése. Nem vagyunk egyformák, van aki könnyeben beletanul, van aki nehezebben. Ameddig nem vagy azon a szinten hogy letudj vizsgázni sikeresen addig sajnos oktatóval kell gyakorolj. Ha letudsz vizsgázni utána sem ártana gyakorolni amikor teheted mert kezdőként még nem leszel annyira rutinos.
2022. febr. 23. 12:51
2/7 anonim válasza:
Hogy ment? Hát, könnyen.
2022. febr. 23. 13:09
3/7 anonim válasza:
Nekem gyorsan ment.30. oran 1 hibaval sikeresen vizsgaztam.
Oktatom szerint van hozza erzekem.elso oran azt mondta,hogy mar a szuletesemkor is kuplungoltam 😅.32 evesen csinaltam a jogsit,nő vagyok.
2022. febr. 23. 16:07
4/7 anonim válasza:
Én kb ugyanígy jártam az oktatókat illetően, 40+ órával kb. nullán álltam, annyira nem tanított rendesen az első oktatóm. Nyilván bosszantó a sok kidobott pénz és elfecsérelt idő. Ettől függetlenül meglett a jogsim, igaz, majdnem 80 órát vettem így,de imádok vezetni, a másodim oktatóm már rendesen megtanított.
Én is nagyon el voltam keseredve, úgy éreztem ez soha nem lesz meg, sose leszek már túl rajta, de mégis sikerült.
A parkolást meg tényleg csak úgy lehet, ha gyakorlod.
2022. febr. 23. 18:57
5/7 anonim válasza:
Első vizsga figyelmetlenségi hibán elúszott, utána ünnepek, meg elromlott oktatóautó miatt bő egy hónappal később tudtam megint próbálkozni, akkor már talán 2 hibavonallal meg is lett, ha jól emlékszem, kicsit kevesebb mint 40 órával.
2022. febr. 23. 19:29
6/7 anonim válasza:
3 as vagyok.
Az elore meroleges parkolas nekem is mummus volt.egyszer sem sikerult ugy,ahogy a nagykonyvben meg van irva.
Az en oktatom azt mondta,csinaljam eloszor direkt rosszul,aztan korrigaljam.magyaran a tavolabbi autonak kanyarodjak,alljak meg,tolassak hatra korrigalva az iranyt,majd ugy alljak be szinte egyenesen elore.szerencsere a vizsgan a hatra parhuzamost kaptam,az ment csont nelkul.
Azota is szivesebben parkolok tolatva,nekem az jobban megy.lassan fel eve vezetek,mostmar kezdem erezni az auto elejet,igy mar azert nem annyira gaz orral elore parkolni
2022. febr. 24. 05:34
7/7 anonim válasza:
Ha te 30 óra után semmit nem tudsz, akkor mindegy milyen az oktató.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!