Ilyenkor kell az elakadásjelző ?
Az elakadásjelző nem jogosít fel szabálytalan megállásra.
Ha szabályosan állsz meg, akkor nem kell, szabálytalanul meg nem állhatsz meg, ennyi.
Vészvillogó mint a neve is mutatja rendkívüli elakadás, veszélyhelyzet jelzésére szolgál, indokolatlan használata a többi forgalomban résztvevőt zavarhatja, pont ezért tiltott.
Sárga villogó(narancs)arra figyelmeztet, hogy a kocsival dolgoznak, óvatosan érdemes kikerülni, például kukásnál számítani kell takarásból felbukkanó munkásra.
Csomagszállító furgonnál nem kötelező, engedélyhez kötött a használata mivel az áruszállító furgon nem minősül a jogszabályban meghatározott munkagépnek, munkáját lehúzódva is eltudja végezni, tehát szabályszerű megállással vagy várakozással.
A válasz így helyes, csak nem csomagszállítást, hanem csomagosztást kérdez. Gondolom, valami karácsonyi önkormányzati dolog, vagy hasonló alkalmi tevékenység.
Ha nem teljesen belátható a helyzet, és nem lehet egyértelműen lehúzódni a padkára (pl. járdaszegély miatt), én ilyen helyen a megállás ideje alatt jobbra indexelnék abból a célból, hogy a mögöttem érkező ne gondolja, hogy forgalmi okból álltam meg, hanem kerüljön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!