Magyarország nyugati megyéiben miért jóval több a halálos közuti baleset?
"hogy a magyar és a turista tud vezetni a román meg felgyorsít ha ki akarod előzni"
Na itt tévedsz nagyot. Erdélyi vagyok, és tudom miről beszéltek, hogy mennyire idegbetegen vezetnek a románok (az erdélyi magyarok is). De az, hogy a román rágyorsít, mikor előzöd, na ez rágalom. Hamarabb megcsinál ilyet velem bármikor egy magyarországi. A román meg segíteni fog, és lehúzódik még a szembejövő is, hogy elférj. Egy magyarországi sofőr százszor hamarabb keresztbe tesz bármikor a másiknak, ahol csak tud.
#11: Egyetértek. A románok mennek, mint az állat, de nem szívatják és akadályozzák direkt egymást. A magyaroknál meg sajnos tök általános az önkéntes rendőrködés és az egymással kicseszés.
A kérdésre válaszolva: szerintem a nagyobb tranzitforgalom, a domborzat (kanyargós utak, több csapadék), az arányaiban nagyobb autószám és a kisebb lakosságszámból jön össze a nagyobb érték a Dunántúlon.
14
De, de, az é-mo-i régióban lakom, és sokat vezetek a térségben. Ezért vannak biztos értesüléseim.
Részben azért is, mert ott sokan közlekednek autópályán vagy autóúton, nagy sebességgel.
Erre abból lehet következtetni, hogy nem csak a balesetek száma, de a személyi sérüléssel járó baleseteken belül a haláos balesetek aránya is nagyobb. Ezt önmagában a sűrűbb forgalom, vagy tranzit nem indokolná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!