Ha egész életemben szabályosan vezetek és elütök valakit mert hülye volt akkor mehetek börtönbe?
Tanút kell kerítsél olyankor, a körülményektől függ, ettől függetlenül ha zebrán 30-35el fellöksz egy iskolást mert az csak a járathoz siet, és nem néz sehova, az is érdekes helyzet.
Amíg vezetsz addig van rizikó faktor, van akinek 30 éves jogsival ugrik az egész élete, munkája akár.
A szabályosság meg szubjektív, nekem elég jók a reflexeim, hárítottam már el ütközést is, ami más ügyetlenségéből eredményezett volna számomra kárt.
Egy szabályos sofőr hamarabb fog leblokkolni, és bajt csinálni, mert nem vagy alig volt vészhelyzetben része, és kevesek tudják kezelni.
Bárcsak létezne ilyen szélvédőre rakható szerkezet, ami képes a múlt történéseit mozgókép formátumban megjeleníteni, ezzel bebizonyítva az ártatlanságodat.
Ja hogy micsoda? Hogy egyértelmű, megkérdőjelezhetetlen bizonyítékok ellenére is a szabályos, vétlen sofőrt büntetik meg? Hogyne persze... mutass már egy példát kérlek.
"Hogyne persze... mutass már egy példát kérlek."
Nézd meg herpy videót de ezt már írtam. Legdurvább a kamion elé behajtó nő ahol a kamionos börtönbüntetést kapott pedig teljesen szabályosan haladt.
#3 Aha és te meg is nézted a videót, mármint ténylegesen fel is fogtad, amit láttál/hallottál, vagy csak annyit jegyeztél meg belőle, mint az autós idióták többsége, hogy "na, megint a hülye biciklis...".
Mert a videóban tökéletesen el van mondva, hogy a teherautó NEM volt szabályos. Pedig olyan szépen el van mondva és magyarázva, kevés ember beszél szebben és érthetőbben, mint az a fickó. Holttérbe kerülni csak holttéren kívülről lehet, szóval előtte láthatta volna és figyelnie rá. Ha látsz egy biciklist közeledni, aztán a következő pillanatban nem látod őt sehol, akkor neked kötelességed meggyőződni róla, hogy az a biciklis biztonságban van, ergó nem épp a te holtteredben. Addig nem indulhatsz el, amíg nem vagy biztos benne, hogy 100%-ig biztonságos elindulni. Szóval először figyelmetlenség volt a hibája, mert figyelmen kívül hagyta a biciklist, ennek következtében aztán jött a második hiba, hogy nem győződött meg róla, hogy a biciklis nincs a közelében, hisz nem is tudott a biciklisről, ahogy az első hiba mondja.
Igen, a biciklis is kretén volt és szabálytalan. De mások szabálytalansága nem mentesít senkit a saját szabálytalanságairól. Ha te szabálytalanul kivágsz elém egy kereszteződésben, az nem azt jelenti, hogy én viszonzásul büntetlenül betolhatlak az árokba. Szóval lényeg a lényeg, ezt a értelmetlen idióta áldozati bárány hozzáállást felejtsd el, de gyorsan.
Azt meg már meg sem említem, hogy a kérdésed szerint a bíróság "SOKSZOR" a vétlen sofőrt bünteti. Ennek bizonyítására egyetlen esetet hoztál fel, ami még csak nem is bizonyította a kijelentésedet. Garantálom, hogy nem tudsz mondani még egy esetet, olyat meg főleg nem, ami valóban téged igazol. Egyet sem, nemhogy "sokat". Ülj le, egyes.
Kérdező, sajnos egy baleset esetén gyakran előfordul, hogy az emberek binárisan gondolkodva csak az egyik vagy a másik félt tartják felelősnek, sokszor részinformációk alapján. A valóság ennél jóval árnyaltabb.
Előfordulhat, hogy te hiába tartod be általában elég precízen a szabályokat, ha egy adott pillanatban mégis becsúszik egy hiba, akkor annak a konkrét döntésednek a következményeit kell viselned. És ez mindannyiunkra ugyanúgy igaz.
Ezzel együtt még kimondottan csúnya esetekben is ritka a letöltendő szabadságvesztés, ahhoz elég kirívó szabálytalanságra és áldozatra van szükség.
Ezen meglepődtem. Én is úgy tudom, hogy csak ritka, maradandó, de inkább halálos, teljes felelőtlenségnél kerül sor letöltendő kiszabására.
2 éve nálunk (Tatán) elütöttek egy japán cégvezetőt a gyalogátkelőn. Nem akárhogy: az egyik sávban megálltak, hogy átengedjék, a másik sávban viszont a gyalogátkelő jelzés ellenére nem is lassított az érkező autós, nem is nézett körül, elcsapta a gyalogost. A férfi belehalt. Ahogy hallottam még idén is folyik a bírósági ügy, de mivel gondatlanságból okozott halált, végült kérték rá a letöltendő szabadságvesztést.
A fedélzeti kamera egyébként sokat segít, kérdéses esetekben bizonyítékként szolgál.
Viszont igen, ha valaki felelőtlenségből hibázik, megöl egy embert, akkor szerintem teljesen jogos, hogy letöltendőt kapjon. Ezért kell nagyon odafigyelni vezetés közben. Gondolj csak bele: ha téged vagy egy hozzátartozódat elcsapnák a járdán és belehalnál /belehalna, te megelégednél annyival, hogy "ó, csak egyszer hibázott, mindenki szokott". Én nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!