Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mentő elől athuzodtam indexezv...

Mentő elől athuzodtam indexezve a szembe sávba, ahol éppen nem jöttek. Ez rendben van?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Balra kanyarodo savban haladtam a lámpa felé, amikor jött mögöttem a savomban a szirénázó mentőautó. Jobbra volt ket sáv ami jobbra kanyarodik, én már majdnem a lampanal voltam a savomban. Szembe sáv balra, záróvonal, egy autó haladt el, amint elhaladt, indexelve felrehuzodtam a szembe sávba, mert kisebb kitérő volt mintha jobbra keringtem volna. Szerettem volna a savomat minél hamarabb szabadon hagyni a mentősnek, azonban ők ledudaltak amikor lehuzodtam.

Nem tudom, mi lett volna a helyes, én csak segíteni szerettem volna. Ezzel most szabálysértést követtem el?

2021. júl. 5. 12:45
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Az MKJ-t használó járművek szabad útjának biztosításához kisebb szabálytalanság megengedhető. Balesetveszélyt elő nem idézve akár a tilos jelzés ellenére is be lehet hajtani a kereszteződésbe. Így elmondva logikus volt, amit tettél. Esetleg későn reagáltál, vagy ugyanarra mentek volna ők is, amerre te mozdultál.
2021. júl. 5. 12:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Igen, lehet, de olyan nehéz hirtelen dönteni, merre menjek, hogy segítsek is a választásommal.

2021. júl. 5. 13:05
 3/5 anonim ***** válasza:
32%
Igen tökéletes volt de csak azért mert indexeltél azzal bármit végre lehet hajtani. Legközelebb ne gondolkodj csak indexelj.
2021. júl. 5. 21:02
 4/5 anonim ***** válasza:
76%

én múltkor egy többsávos úton nem tudtam, hogy merre akar menni,(középső sávban voltam, jobb és baloldali üres volt)így vészvillogóval jeleztem,hogy maradok, ahol vagyok. végül balról kerülte ki az álló kocsisort.

tied egy kicsit veszélyesebb volt, jó megoldást választottál. Ilyenkor teheted azt amit én, és mivel neki van fény és hangjelzése, így ő biztonságosabban tudja megcsinálni a manővert. Véleményem szerint.

2021. júl. 5. 21:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
illetve egyszer kellet azt csinálnom, piros lámpánál voltam (egyedül), gyalogosnak zöld, hogy elkezdtem araszolni kifele, lehúzott ablaknál szóltam a járókelőknek, és félig zebrán, és balra félrehúzódtam. A mentő elfért, a mögöttem lévő egy dudaszóval jelzett a lámpa váltásáról. (előző voltam)
2021. júl. 5. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!