Segédmotoros kerékpárral szabad e közlekedni járdán, lakott területen?
Ma elmentem motorozni a jawa mustangommal (azt jo tudni h itt mindenki ismer mindenkit),ki akartam venni tesomekkal a leveleket a ládából.
A ládát csak járdával lehet megközelíteni.
Eddig mindig a mustangommal mentem,senki nem szolt egy szót sem.
Kijott egy bácsi h en erre ne motorozzak,es válaszoltam h rendben. De teljesen tisztelettudóan.
Egyesben vegig totyogtem lassan (2 gyerek elottem),mindig igy csinálom.
Az lenne a kérdésem h szabalyos lenne e az,h ha az adott jarda kezdetéig mennek a motorommal,majd leallitanam es tolnam a ládákig a járdán?
Szerintetek szólna?
Köszönöm.
Ha lenne jogsid, akkor tudnád, hogy tilos.
Tolni, tolhatod nyugodtan.
Most csinálom a jogsimat,tudtam hogy tilos de viszont itt mindenki ismer mindenkit tényleg sosem szóltak.
Nem városközpontban lakom.
Es köszönöm válaszod.
Tolni is csak az úttesten szabad. A járdát a gyalogosokon kívül a járművek közül csak a bringasok hasznalhatjak bizonyos feltételek és körülmények mellet közlekedésre.
Parkolni viszont lehet rajta segédmotoros kerékpárral, ha elegendő hely marad a gyalogosoknak.
Nem lehet szegédmotoros kerékpárral közlekedni a járdán, kivéve ha tolod.
(A motorkerékpár tolva is jármű, a segédmotorkerékpár nem).
Lakott területen belül a kerékpárúton is tilos közlekedni.
Lakott területen kívül viszont lehet használni a kerékpárutat, fogozott óvatossággal, és max 30as sebességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!