Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Zebrán átengedés helyett...

Zebrán átengedés helyett inkább sávváltás? Miért?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy sok autós, ha meglátja a zebrához közeledő, átkelni szándékozó gyalngost, inkább kiteszi az indexet, és gyorsak sávot vált, ha tud?

Ezt feloldozásnak érzik a gyalogos átengedésének kötelezettsége alól? Csak szerintem tahó dolog ez?

2010. aug. 25. 12:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Főbenjáró bűn zebránál megállt járművet előzni!

Ellenben a KRESZ értelmezése szerint más az elsőbbség, és a kötelező megállás..., lehetne bonyolítani a zavarás - akadályozás - veszélyeztetés fogalmával.

Lámpával védett gyalogátkelőhelynél is lehet kalkulálni 1,5-3 perc várakozással,

ezzel vigasztalom magam, ha nem engednek át készségesen.

2010. szept. 1. 01:19
 22/24 anonim ***** válasza:

Az összes 85%-os én vagyok kivéve az utolsó.

Volt értelme kiírni a kérdést, m mióta zebrához közeledek, mindig eszembe jut ez a kérdés, és ha valaki szemmel láthatóan át akar menni, láss csodát megállok. Nem esik nehezemre. Grat. Ha már csak engem sikerült jobb belátásra térítened megérte.

2010. szept. 13. 15:37
 23/24 A kérdező kommentje:

Hehe :-)

Örülök neki, hogy a Te szemléleted megváltozott, Szép lassan így eljutunk a nyugati magatartás felé.

Köszi mindenki nevében :)))

2010. szept. 14. 06:47
 24/24 anonim ***** válasza:
32%
Kb. 3 hete történt velem.hogy autóval mentem a belvárosban és egy idióta ribanc szó szerint át akart futni a zebrán előttem érdekes a barátnőinek volt annyi esze,hogy látták hogy milyen közel van az autó és nem lépnek le elé a lényeg h satufékkel épp hogy megtudtam állni.(ja és piros volt a lámpa a gyalogosokna)és még a ribancnak állt feljebb h ledudáltam
2010. szept. 25. 09:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!