Veszélyes voltam ebben a manőverben?
Lakott területen kívüli útszakaszon történt, tartottam a 90-et, amikor észrevettem, hogy egy mercis a seggembe mászott. Előzni nem előzött mert a feltételek nem voltak rá adottak. Csak szorosan követett.
Közben beértünk egy lassabb gépjárművet aki 60-al haladt ezért le kellett lassítani. Amikor beértünk egy hosszú egyenesbe, akkor volt lehetőség előzésre, a 60-al haladó gépjármű jelzett, hogy mehetünk, viszont én úgy gondoltam, hogy elengedem a Mercist, szóval én is jeleztem egyet.
Ekkor jött a probléma. A Mercis nem akart előzni. Már harmadjára kattintottam fel az irányjelzőkart de semmi. Közben az előttem haladó autós már látványosan csapkodta a kormányt, hogy mi a fészkes francot csinálunk. Már az útról is lement félig. Ekkor meguntam és elkezdtem gyorsítani de ebben a pillanatban a Mercis is kivágódott a hátam mögül.
Végülis hirtelen irányváltoztatásra, fékezésre nem került sor, figyeltem a tükröt így minden rendben zajlott de hasonló értetlenkedést amit levágtunk nem sűrűn látni.
Így utólag átgondolva kíváncsi lennék a véleményetekre. Mit gondoltok az esetről? Szerintetek volt abban veszély amit műveltem? Vagy bármelyikünk művelt...
szerény véleményem szerint mind a hárman balf@$zok vagytok
nem kell az irányjelzővel bohóckodni, ha te magad nem előzöl, a KRESZ amúgyis tiltja az ilyesmit
akarom mondani nem ismeri el
amennyiben nem kifejezetten félrevezető akár indexelhetsz céltalanul is
Köszönöm a választ.
Az biztos, hogy minimum én balf*sz voltam, el is ismerem. Viszont már nagyon bosszantott, hogy a Mercis végig a felezősávon haladt minimális követési távolsággal mögöttem. Ezért nem is akartam kivágódni amikor erre lehetőség volt mert általában ilyen szituációkban azt szoktam tapasztalni, hogy sietnek nagyon a mercishez hasonló sofőrök és azt gondoltam azonnal padlót nyom, ahogy egyenesbe érünk.
3 nyomi találkozott.
A mercis tipikus: belemászik az ember valagába, de az előzéshez béna.
A másik nyomi meg félig lemegy az útról, hogy elengedjen.
Te is majdnem ilyen voltál.
Nem kell kierőszakolni az előzést. Egyszer jelzel, ha nem veszi a lapot, akkor így járt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!