Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A német tartományokban tényleg...

A német tartományokban tényleg rohamosan terjed a sebességmérés azon fajtája amikor a rendőrök kirakják az út szélére az utánfutóra szerelt traffipaxot és otthagyják órákra vagy napokra, aztán áthelyezik máshova?

Figyelt kérdés
kell ettől tartani hogy belefutok nagy eséllyel egy ilyenbe? németországban még soha nem büntettek meg gyorshajtásért, de ausztrián ritkán sikerül úgy átmennem, hogy ne kéne fizetnem.

2021. ápr. 13. 21:45
 1/9 anonim ***** válasza:
94%
Azért annyira nem nagy mutatvány észrevenni a nagy piros szegélyű kerek táblákat mindenféle hülye számokkal a közepükön :) Szóval igen, a mèrési módszerek egyre automatizáltabbak a németeknél is.
2021. ápr. 13. 21:53
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk van egy egyszerű megoldás, ahogy megúszhatod: betartod a sebességhatárokat...azért Németországban, ahol majdnem bárhova autópályán mehetsz, amin sokszor nincs is korlát, illetve ahol városon kívül 100 a határ ott nem olyan nehéz ezt.
2021. ápr. 13. 21:59
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
'de ausztrián ritkán sikerül úgy átmennem, hogy ne kéne fizetnem.' - es azt mar probaltad, hogy betartod a sebessegkorlatozast?
2021. ápr. 13. 21:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Külföldön én is betartom a sebességhatárokat, más megoldás nincs. Azért lehet furcsa, mert ugye nálunk jó nagy a tűréshatár, autóúton meg pályán óra szerint akár 25-tel is mehetünk többel, mint a megengedett, úgy, hogy nem kell büntetéstől tartanunk. Meg megszoktuk, hogy felülbíráljuk a szabályokat, én is a körülményektől meg a hangulatomtól függően megyek 90-es úton 70 és 130 között. De büntetés nem hiányzik, főleg nem külföldön, úgyhogy ahol ilyen 1 meg 3 km/h a max tolerancia, ott nem érdemes többel menni.
2021. ápr. 13. 22:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Németországban nagyon könnyű betartani, mert mindenki betartja, ha főúton 100, akkor 100al megy mindenki, ha pályán 60, akkor 60 minfenki. Te érzed magad szarul, ha gyorsabban mennél.
2021. ápr. 14. 10:00
 6/9 anonim ***** válasza:
#5, nem tudom, te melyik Németországban jársz. Amelyikben én élek, ott az országút tele van kamionnal, amiknek a megengedett max sebessége 60(!) km/h. Ebből kifolyólag az országúton szinte mindig 70-es tempó van, mert a kamion oda állítja a tempomatot, a német meg nem előz. Nincs az az isten, hogy előzzön...
2021. ápr. 14. 10:05
 7/9 anonim ***** válasza:
Az online útvonaltervezők ezeket a mobil sebességmérőket is nyilvántartják és figyelmeztetnek a hozzá való közeledéskor. Pl. waze, tomtom, stb... Ezért jó az online tervező, mert be is lehet jelenteni az ilyesmit és percenként lekérdezi a forgalmi esemény frissítéseket (pl. dugó, baleset, sebességmérő, útmunkálatok)
2021. ápr. 14. 14:29
 8/9 anonim ***** válasza:

6os

Igen tudom miről beszélsz, de nem olyan gyakori ez azért. Amikor szabad az út, 100al megy mindenki. Életveszélyes előzésekbe nem kezd bele senki, az fix, valahogy sokkal nyugisabb az egész közlekedés, nem is érzel késztetést rá.

7es

Nemetországban le van tiltva ez a funkció, semmilyen traffit nem mutat sem a waze, sem a maps. Kicsit fafejűek na.

Egyébként Németországban a városok is tele vannak FIX kamerákkal, amik a 30as korlátozást figyelik. De 15 (tizenöt) euró az alap bünti, nem 100€, mint nálunk.

2021. ápr. 14. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:

#7 (#8), azt hiszem tavaly emelkedett jogerőre az a döntés, miszerint tilos a sebességmérők előrejelzése. Előtte ez nem volt tiltva, most viszont komoly bünti jár érte (egyébként pl. a Sygic, amit én használok továbbra is jelzi a telepített sebességmérőket, külön ki kellett kapcsolnom, hogy a helyi jogszabályoknak megfeleljen).

Ugyanakkor - vicces módon - nincs megtiltva, hogy az utas használjon ilyen funkciójú eszközt és élőszóban, ún. verbális kommunikáció útján ezt a sofőrnek továbbítsa.

Németek.

2021. ápr. 14. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!