Itt a közlekedési lámpák össze vannak hangolva a HÉV fénysorompóval?
Természetesen hangolva vannak. Sőt, ritkaságként még a motor ki- és bekapcsolására utasító (pontosabban azt javasló) lámpa is van, összhangban a vasúti biztosítóberendezéssel.
Egyébként elő van írva, hogy hány méter kell legyen a jelzőlámpás kereszteződés és a vasúti átjáró között ahhoz, hogy a előbbit ne kelljen függésbe hozni az utóbbival.
Viszont a vasúti átjáró biztosításának működnie kell a közúti jelzőlámpától függetlenül is, ez így vsn a fent linkelt helyen is, pont pár napja jöttem ott át kikapcsolt jelzőlámpa és fehéren villogó fénysorompó mellett
Közben utánanéztem:
13. Fénysorompóval függésben lévő forgalomirányító jelzőlámpa
13.1. Fénysorompóval függésben lévő forgalomirányító jelzőlámpa csak a jogszabályi feltételek * fennállása esetén létesíthető.
13.2. Fénysorompóval függésben lévő forgalomirányító jelzőlámpánál a fénysorompó tilos jelzése alatt a közúti forgalomirányító jelzőlámpa a vasúti átjárón áthaladni kívánó forgalomnak szabad jelzést nem adhat.
13.3. A fénysorompó berendezés üzemére a közúti forgalomirányító jelzőlámpa zavarai nem lehetnek hatással. A fénysorompó berendezés meghibásodásakor a forgalomirányító berendezésnek sárga villogó üzemmódra kell áttérnie.
Én napi szinten járok ezen az úton. A képen mutatott irányból valóban össze vannak hangolva, bár nem túl gördülékenyre van emgcsinálva a rendszer. Szemből érkezve viszont nincsenek összehangolva, ott sokszor van olyan, hogy a vasúti lámpa piros, míg a "sima" lámoa zöld. Nyilván ott nem tudsz bemenni a kereszteződésbe, mert egyből a megállás helyét jelző vonal után van a sín.
Ugyan így a képen jobb oldali útról jobbra kanyarodó sávban sincs megoldva az összehangolás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!