Külföldi kresz hogy nèzzek utànna?
Majd szeretnènk kimenni külföldre. francia orszàgba akarunk münchenen keresztül (majd sokàra) autóval.
5 en mennènk, 3 jogsis. felvàltva vezetnènk. azt nem tudom hogybkülföldön van e màs szabàluk mint Mo.-ban.
illetve 1 èves jogosítvànnyal vezethetek e, vagy csak itthon.
Ha 18 elmúltál vezethetsz.
Kisebb különbségek vannak, google a barátod.
Az egyik legnagyobb különbség, hogy Németországban a pályán nincs sebességkorlátozás, tehát sávváltásnál fokozottan figyelni kell
oksa akkor rànèzek otthon...
köszönöm a vàlaszt. azt nem tudtam, hogy 1 èves jogsival lehet e menni...
A legtöbb ország hasonlóképpen szabályozza a kezdő vezetőkre vonatkozó jogosultságokat. 1 éves jogosítvánnyal bármilyen jogosítvánnyal lehet vezetni, viszont a kezdő vezető úgy 2 évig tart. Az olaszok külön sebességhatárokat vezettek be nekik, melyet a CDS (Codice della strada) szabályoz.
A franciáknál ezt most nem tudom megmondani, azonban náluk "Code de la route" néven lehet rákeresni a hatályban lévő jogszabályra.
Azt hiszem néhány éve csökkentették a sebességhatárt főúton 80-ra, melyet hatalmas felháborodás kísért náluk.
Autópályán fizetőkapus rendszer van náluk, amit azt jelenti, hogy a megtett kilométer után kell fizetni.
A közúthálózat fejlett és jó minőségű, habár gyakoriak a kavicsfelverődések a nem tisztított utak végett.
Franciaországban nem kell kivilágítani a kocsit nappal jó látási viszonyok között, ellenben külön utasítást adó táblán jelzik, ahol kötelező (mondjuk alagút előtt). A spanyoloknál is így megy, meg az olaszoknál is.
A nappali menetfényt elismeri az ország, mint világítóberendezést Szlovéniával ellentétben.
A hátsó ködlámpát rossz látási viszonyok között kötelező használni, az első nem kötelező, de aki használja csak indokolt esetben lehet.
Különösebb változás most hirtelen nem jut eszembe :) nyomják ők is ahogy csak tudják
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!