Mi van a kresz szerint abban az esetben ha egy olyan utcán haladsz autóval, ahol az utca egyben villamos sín is? Vagy legalábbis a fele, akkor ha jön a villamos és nincs helye mindkettőnek egymás mellett.
Figyelt kérdés
Mivel pécsi vagyok és itt nincs villamos, hiaba közlekedem napi szinten autóval ezek a dolgok nagyon nincsenek meg, de nem ártana tudnom, mert sokszor félek ha olyan városba kell mennem.ahol van, hogy ilyen helyzetbe kerülök.2021. febr. 22. 08:14
11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat de elsősorban nem az érdekel hogy hol vannak ilyen útszakaszok, hanem hogy akkor ebben az esetben mi a helyzet.
Tehát ha jól értelmezem, ha a villamospálya/sín egyben az út is ahol az autók közlekednek, akkor ott nincs semmi extra? Tehát ha nekem pirosat mutat a lámpa es megállok akkor mögöttem a villamos is megáll?
2021. febr. 22. 11:26
12/15 anonim válasza:
Miért ne állna meg? Minden járműre vonatkoznak a közúti jelzések. Villamosnak ráadásul saját jelzési rendszere is van a Kreszben foglaltak mellett.
13/15 A kérdező kommentje:
#12 pont azert is kerdezem mert nem tudom hogy a kozuti jelzesek amelyek pl az autokra vonatkoznak, a villamosra ugyanugy vonatkoznak-e, igy ertem koszonom. Mint irtam is, kozlekedem autoval napi szinten, de villamos nalunk njncs es ritkan jarok olyan helyen ahol van ezert ezekre nem fektettem soha akkora hangsulyt. Koszonom!
2021. febr. 22. 11:45
14/15 anonim válasza:
A villamosnak külön jelzése van (holdfényjelző), ami pontosan úgy lesz szabad, hogy az igazodjon a te lámpádhoz és ne legyetek útban egymásnak. Néhány dologtól eltekintve tekinthetsz rá úgy, mintha busz lenne.
15/15 anonim válasza:
igen èn is kàpi vagyok, ott egy rèszen így van. nekem azt tanítottàk hogy ne haladjak folyamatosan a sínen mert megcsúszhat a kerèk, de nem biztos hogy ezèrt....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!