Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ma milyen olyan autóval...

Ma milyen olyan autóval közlekedni, aminek nincs tolatólámpája?

Figyelt kérdés
Pl. Kispolszki, kétütemű trabant, régi zhiguli, zastava stb

2021. jan. 7. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:
93%
Kb. ugyanolyan, mint bármi mással. Nekem van, de sok hasznát nem érzem.
2021. jan. 7. 21:24
 2/10 anonim ***** válasza:
88%

Rossz. Sötétben kerülni kell a tolatást, ha nagyon muszáj, akkor ködlámpa, vészvillogó be és akkor talán látsz valamennyit hátra.

De amúgy sok mai autónak is olyan gyenge és rossz helyre világít a tolatólámpája, hogy csak arra jó, hogy a többiek lássák, hogy tolatsz.

2021. jan. 7. 21:34
 3/10 veterán vas ***** válasza:
72%

Én menni bele lámpátlanul a vaksötétbe hanyatmenetbe, te meg azt kérdezni, hogy az milyen lenni?

Nem jó.

Hidd el, az nagyon nem jó. ;)

2021. jan. 7. 21:53
 4/10 A kérdező kommentje:
Veterán vas, főleg egy régi zhigulinál, ahol elakadásjelző sincs, ami nyújtana hasonló erejű, de sárga fényt.
2021. jan. 7. 21:59
 5/10 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem szar. En az enyémen sok hasznát veszem sötétben. Kétoldali is, és elég erős is.
2021. jan. 7. 22:39
 6/10 veterán vas ***** válasza:
85%

Semmi. Sötét volt, guvadt a szemünk.

Anno a kereklámpás zsigulinál a fékbe lépegettem bele, ha kevés volt a fény. Aztán amikor kijött az ezerhármas, már volt egy kis fehér fény hátul.

Aztán a 127-es Fiat hátsó lökhárítójára meg föltettem egy 180-as Hella szúrót.

/mondjuk ahhoz kellet egy kapcsoló a a kardánboxba, oszt jónapot.

Annak más annyi haszna is volt, ha valaki nagyon rám jött este az országúton, csak egy kapcsolás...... már le is maradt. ;)

2021. jan. 7. 22:50
 7/10 anonim ***** válasza:

Elvileg az lenne a feladata, hogy nappal jelezze a többi számára, hogy az adott kocsi hátramenetet végez, éjszaka pedig, hogy a sofőr számára megvilágítsa a kocsi mögött lévő területet.

Éppen ezért én minden eúrópában forgalomba helyezett kocsin két darab tolató lámpát tennék kötelezővé szemmagasságban. A ködlámpából pedig vagy egyet középre lentre a lökhárítóba, vagy kettőt a lökhárító két szélére.

2021. jan. 8. 21:35
 8/10 veterán vas ***** válasza:
100%

#7!

Ez egy logikus elképzelés, de sajnos ebből mára, mindössze az "elvileg" szó maradt meg.

Manapság a design, sokkal fontosabb, mint praktikum vagy az ésszerűség.

2021. jan. 8. 22:52
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 sajnos...
2021. jan. 9. 20:01
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyenem és az elakadás jelzőt bekapcsoltam, ennyi.

Vezetni pont olyan mint mást.

2021. jan. 10. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!