Friss jogsisok, mikor ereztetek hogy magbiztosak Vagytok?
Soha ne légy túl biztos magadban! Ugyanakkor önbizalom nélkül még az udvarból se tolass ki!
Egészséges önbizalom...az kell!
Balesetmentes kilométereket kívánok!
(Személy szerint 21 éves jogsival és egy jókora balesettel a hátam mögött már sosem leszek olyan hejdemagabiztos... Bíznod kell a többi közlekedésben résztvevőben, különben nem megy.)
A keresztapám nekem anno annyit mondott: "Az a fontos, hogy mindig oda is érj, ahová elindultál."
Magabiztos voltam 1 év vezetés után, aztán észre tértem és óvatos is lettem. Mindkettő kell. Magabiztosság és óvatosság.
Az elején nagyon is magabiztos voltam de csak ismerős terepeken illetve kihalt lakott területen kívüli utakon. Nagyobb városokban, ismeretlen kanyarokba, szerpentineken elszállt még a magabiztosság. A 6-os válaszolóhoz hasonlóan én is belementem sok necces helyzetbe amibe nem kellett volna, lakott területen belül 80-al mentem, azon kívül 120-150. Ez addig tartott míg el nem csaptam kb 120-as sebességgel egy kutyát, azóta a magabiztosság mellett megfontolt is lettem.
Ma (lassan 3 éves jogsival a kézben) már mindig az út- és látásviszonyoknak megfelelően és vagyon- egészségvédelmi szempontokat figyelembe véve közlekedem. Az ismeretlen helyeken fellépő kisebb félelem elszállt és már szinte sehol sem hibázok. Ezek teljesüléséhez nekem 1 év kellett. Magabiztosság mindig legyen én azt mondom de nagyon fontos kiegészítő elem a megfontoltság mert ha az nincs abból előbb-utóbb baleset lesz....
A vizsgán elsőre átmentem, de nagyjából magabiztos csak úgy 3 év után lettem, mert az első 6-8 évben keveset vezettem.
Szóval, ezt nem annyira időben, mint kilométerben kell mérni. De azért az eltelt idő is segít, elmúlik az "újdonság varázsa".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!