Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen jogon csap egy biciklis...

Milyen jogon csap egy biciklis a szerinte szabálytalan autóra?

Figyelt kérdés
Többször is láttam már ilyen esetet. Visszaélnek azzal, hogy az autós nem tud olyan gyorsan kipattanni, hogy a kis bukósisakos fejére koppantson. Persze mire kiszáll a sofőr már elteker. Ha igazságtalannak érzi a helyzetet miért nem várja meg, hogy kiszálljon a sofőr? Attól tart, hogy nem marad ép végtagja, amivel a kis drótszamarát kezelje?
2020. nov. 26. 16:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem te vagy az autós a videóból, amilyen szinten nem csak a rácsapást, de az egész sztorit a futárra kened.

Szegény autóst megtámadják, és halálos balesetet (mér nem gyilkosság?) okoz a futár, ja. 120-al.

2020. nov. 27. 20:58
 12/22 Alex Fly ***** válasza:
67%
10: Tehát ezek szerint a sofőr jogosítványát azonnal be kellene vonni. Többszörösen is alkalmatlan a járművezetésre...
2020. nov. 27. 22:30
 13/22 anonim ***** válasza:
Én ugyan gyalogosként tettem párszor ilyet, de a pszichológiája egyszerű: ha valaki a testi épségemre tör, azt nem hagyom szó nélkül, mert nem akarom, hogy megismétlődjön az eset. Mivel sok autós nem vagy nem akarja észrevenni az ilyen szituációkat és egyszerűen elhajt, kell egy jobb figyelemfelhívó módszer. Ez lehet egy ízes káromkodás vagy mutogatás, ám sokan ezt sem észlelik. A tompa puffanásra viszont már felkapják a fejüket és érzik, hogy valami történt az ő territóriumukon, ami szokatlan. És így lehetőség nyílik elmondani, többnyire nem éppen barokkos körmondatokban, hogy mit csinált rosszul az illető. Természetesen tudom, hogy a válasz ritkán kielégítő, ám a lényeg a helytelen cselekvésre adott visszacsatolás, ami a konkrét reakciótól függetlenül mindenképp megtörténik. És nekem ez a fontos, mert ez része a veszélyeztetés miatt kialakuló stressz kezelésének.
2020. nov. 28. 10:42
 14/22 anonim ***** válasza:
50%
Na igen, de itt alapvetően a kerékpáros csinált hülyeséget, a gyorshajtással. Itt az ő fején kellett volna csapnod egyet, hogy felhívd a figyelmét a szabályos közlekedésre.
2020. nov. 28. 11:13
 15/22 anonim ***** válasza:
26%
#14 gyorshajtás? Lol. 30 helyett 35-tel ment? Akkor az index nélküli elsőbbségadás elmulasztásáért, közúti veszélyeztetésért mit kapna az autós? Golyót?
2020. nov. 28. 11:39
 16/22 anonim ***** válasza:
32%

Nem sikerült megnézni a videót?

Az autós lépésben indult el, és nem is hirtelen kapta balra a kormányt, meg nem is húzódott ki egyből teljesen az út bal szélére, még a további kihúzódáskor is meg tudta előzni a futár.

Ezt a tevékenységet hogy máshogy lehetne veszélyesnek ítélni, mint hogy a futár ment legalább 60-nal?

Na de most tényleg, olyanok vagytok, mint mikor két cigány összever egy nyugdíjast, mert nem akarja átadni a nyugdíjából megmaradt 2310 Ft-ot, és aztán egyesek magyarázgatják, hogy jaj, szegény cigányoknak meg kell bocsátani, nehéz gyerekkoruk volt szegregációban, aztán minden munkahelyről elküldik őket, pedig ők kiváló munkaerők lennének, csak hát ott vannak a rasszisták, most is az éhező gyerekeiknek kellett a pénz, véletlen volt, hogy a kocsmában kötöttek ki, stb.

Szóval, ugyanígy védhetetlen, amit a futár csinált, tehát felesleges az okoskodás.

2020. nov. 28. 12:51
 17/22 anonim ***** válasza:
62%

#16: De hogy jött ki az a 60? A felvételen nem látszik, hogy milyen messze volt a kerékpáros. Nem lehet, hogy 30 körül jött és az autós 10-20 méteren belül szédelgett ki elé index nélkül? Ha így volt, akkor volt a kerékpárosnak 1-2 másodperce, hogy vészfékezzen. Ha te egy elinduló autó és az oszlopsor közé be mersz menni 30-cal, akkor nagyon bátor vagy. Ha az autó fellök, akkor elég súlyos sérüléseket kaphatsz ezektől az oszlopoktól.

Látszik is, hogy miután megállt a kerékpáros kikerülte az autót és ment volna tovább, csak az autós beszólt még valamit neki, amit nagyvonalúan kiszedett a videóból, mintha ő lenne az ártatlan áldozat és nem a provokátor. Én teljesen megértem a kerékpárost, hogy elszakadt a cérna, amikor gondatlanságból életveszélybe sodorták, majd még őt okolják emiatt. Persze nem helyes, amit tett.

Ez a cigányos példád meg nevetséges, semmi köze ehhez a helyzethez.

2020. nov. 28. 13:27
 18/22 Alex Fly ***** válasza:
50%

@14: Igen, ha a tények mind az ellenkezőjét bizonyítják, akkor is addig kell magyarázni, amíg a kerékpáros lesz a hibás...

Mert ugye olyan nem létezik, hogy valaki kerékpárral szabályosan halad és egy másik közlekedő többszörös szabályszegése miatt kerül veszélybe.

2020. nov. 28. 14:05
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

Milyen jogon szorít le biciklist az autós? Ez ugyanaz, csak fordítva.

Az előbbi esetben anyagi kár lehet,az utóbbinál személyi. Azért van különbség.Általában ez utóbbit,az előző előzi meg,nem csak úgy magától csap az ember oda,annak oka van!

2020. dec. 2. 18:13
 20/22 A kérdező kommentje:
#19: Tekintve, hogy minden épeszű felnőtt ember rendelkezik élet- és balesetbiztosítással, biztosan tudod, hogy az egyes sérülések pontosan be vannak árazva a biztosító által. Persze valóban kicsit drágák a biztosítások, de mondjuk nem kell egy zizzenő falevéltől is azonnal parázni cserében.
2020. dec. 3. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!