Miért nem nyílvánvaló a karékpárosok és rolleresek számára, hogy a piroson TILOS átmenni?
Nem véletlenül piros!! Ha neked piros, akkor valakinek zöld, aki a TE utadat kereszteni!
Ha NEKI szabad menni, akkor ő jönni fog!
Eldöntheted, hogy a pirosnál mész-e vagy sem. De valakinek zöld lesz akkor.
tökéletes példa. Ez történik a karékpárosokkal is, ha rosszkor mennek át a piroson.
"sehol senki" aztán csatt.
De nem vágott be, úgyhogy nem jó példa.
Ettől függetlenül értem a problémát, és én sem értem, hogy miért csinálják...
Oké, nincs rendszám, nem lehet elővenni őket, de gyakran kamikaze módra bevágódnak a piroson, ami már nem az ,,Á, úgyse büntetnek meg” kategória.
Rendszeresen bicajozom Pesten, és érdekes módon képes vágyom megvárni a zöldet akkor is, ha egyértelműen veszélytelen lenne átmenni a piroson (pl. üres, belátható gyalogátkelő).
Bár általában az ilyenek utána képesek megmagyarázni, hogy miért volt szabályos átmenni a piroson, és hogy én vagyok a szabálytalan, hogy keresztbe érkezem a zöldön.
mutass egy rendőrt, aki bármelyiket is megcsípi, és keményen megbünteti...ellenállás esetén beviszi..
ezért szarják le a lámpát.
Szerintem nyilvánvaló nekik. Csak nagyon ritka a büntetés. Még a jogsis, rendszámos, adófizető autósokat sem büntetik meg általában, így egy azonosító nélküli járművel még kisebb az esély a büntetésre.
A linkelt videó meg nagyon szar példa, mert ott nem szándékosan mentek át a piroson, hanem a két beragadt balfsz autós miatt nem értek át és közben váltott a lámpa.
Bevágott volna.
De nem vágott.
Engem az utóbbi pár hétben kétszer ütöttek majdnen rl a zebrán, ahol nekem, a gyalogosnak , zöld volt, a kocsinak meg piros .
Máskor álltunk pirosnál, én bicaj, ő kocsi, nem váltott sokáig, kocsi simán áthajtott a piroson.
Tesóm múltkor felvett egy olyat, hogy belülről előzött a taxi, rámenve a biciklisávra, s bekanyarodott az arra kanyarodni tilos táblánál...
"Egy toyota prius ment a pirosban, nem egy bicajos!!!"
Piros Prius ment át a zöldön!
Jézusom most komolyan a videón sz*roztok? MOndtam, hogy csak példaaa!!!
Az ottani szituációnak köze sincs a kérdéshez.
Csak azért linkeltem be, hogy lássuk milyen egy ilyen ütközés.
Mi csinálna egy bringással?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!