Miért tilos egyirányú úton hátramenetet végezni? Mi indokolja?
Parkolás áll lehet to látni, de győződj meg arról hogy a másik is felfogta (megáll a parkoló előtt)
Tegnapi szitu:
Kitolat de nem jön be a sávomba (90 fokos hátra parkolás ól velem szembe fordult, de volt hely így elfértünk volna 2 én is) mögöttem sokan voltak, megáltam kiengedni.
Tudom hogy ez nem egyirányú út szituáció de beparkolásnál is hasonló a szitu.
A másik hogy ha nem figyel belé tolathasz vagy neked mehet...
És akkor csodálkozunk a dashcam felvételeken... 🤦 Mert nem lehet! Pont. Nem kell ezt túlgondolni. A KRESZ nem olyan, hogy kicsemegézed azt, ami neked tetszik vagy egyetértesz vele. Túlmentél egy bolton? Szívás, menj körbe. Az idő? Hát bástya, legközelebb figyelj oda. Amúgy mi történik, ha nem a bót előtt állsz meg hanem mondjuk 30 méterre? Semmi.
Tudod mennyit lehet tolatni egyirányú utcában? Amíg s.e.g.g.e.l kifarolsz a parkolóhelyről, vagy ledobod a kocsit. Nem elég, hogy a kocsi orra abba az irányba néz, amerre a menetirány van. Arra is kell haladnia.
Értem, nincs senki akit akadályozol. Akkor csináld. Csak ne csodálkozz, hogy ha jön egy hasonló pajtás, aki meg mondjuk a sebességkorlátozásra gondol úgy, mint te az egyirányú utcára és megy 70-80-al (mert nincs senki, akit ez zavarna). Te leszel majd a hibás.
33 § (2) Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos. Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni
Köszönöm az értelmes válaszokat.
3: az egyirányú utcák jellemzően azért egyirányúak, mert nincs hely kétirányú forgalomnak. Tehát az egyirányúsításnak megvan az indoka, de a hátramenet tiltásának nem nagyon. Ha nincs senki az utcán, akit zavarni lehetne, akkor nincs is senki, akit annyira megzavarna egy másik irányból, háttal közeledő autó látványa, és elképedésében infarktust kapna. Inkább ilyen túlbiztosítás lehet, hogy hátha mégis valaki ott bujdokol, akit a tolató jármű vezetője nem vesz észre. De hát ez kétirányú utcákon is előfordulhat, minden sávban jellemzően egy irányba haladnak az autók.
4: Nem értem, miért kell a nyáladat verni. Nem arról van szó, hogy tolatni szoktam egyirányú utcában, csak érdekel, hogy miért nem szabad, és elgondolkodtam a témán. Ennyire meglep, hogy az agyat gondolkodásra is lehet használni? Egyszer próbáld ki, nem fáj.
Mit kell azon gondolkodni,hogy egy iranyu utca?!?!Melyik szó nem világos belőle neked?
Egyebkent meg lehet tolatni benne,addig amig beallsz egy parkolohelyre vagy kapubejáróba.
"Ha nincs senki az utcán, akit zavarni lehetne, akkor nincs is senki, akit annyira megzavarna egy másik irányból, háttal közeledő autó látványa, és elképedésében infarktust kapna"
Tudod az a baj(vagyis a szerencse) a kresz-el kapcsolatban,hogy az nem ilyen "ha" kezdetü mondatok gyűjteménye,hanem egyertelmuen le van irva minden.....ugyhogy senkit nem erdekel,hogy ha szerinted nem jön senki...vagy ha csak pista bácsi biciklivel....stb
Szerintem jogos a felvetés.
Ez is egy logikátlan hülye szabály. Sajnos tele van ilyenekkel a kresz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!