Amennyiben egy zebrát bicikli út (is) keresztez, az áthaladó gyalogos számára a biciklisnek (is) elsőbbséget KELL biztosítani?
@20: "össze vissza zagyválsz hülyeségeket." - hát ilyen, tényekkel alátámasztott érvelésre tényleg nem sok mindent lehet mondani...
Egyébként valóban, az ilyen esetek miatt is szokták az átkelőt a tábla mellett feltűnő felfestéssel is jelölni.
De ennek még mindig semmi köze ahhoz, hogy az átkelőkön és azokon kívül nem ugyanazok az elsőbbségi szabályok érvényesek.
Ja és ha ennyire ismered a BKE-t, akkor esetleg egy példát is tudsz mondani arra, hogy az U.S.A. vagy éppen Magyarország közlekedést szabályozó rendeletének mely pontja áll azzal ellentétben (a Magyarországon jól ismert hiámyosságon kívül)? Mert konkrétumok nélkül az állításod csak a levegőben lóg, így értelmezhetetlen...
nem tudom már megint miért keversz bele mást
GYALOGÁTKELŐHELY amiről beszélünk. "azon kívül" akkor vagy, ha nincs sem zebra felfesés, sem tábla.
Régen sem volt kerékpáros jogsi, amiről az egyik válaszoló beszél.
A bringának volt száma és valami irata.
Bringást is szoktak büntetni.
Ami a kreszvizsgát illeti:
Amit írok, lehet téves, de nem hiszem.
Egy szovjet katonai közelében lakok. Az már nincs meg, én még igen.
Úgy tudom, az iskolában tanították a szabályokat, s autót is vezetni tanultak. Talán középiskolában.
Sikeres vizsga nélkül nem kaptak végbizonyítványt.
Ha a környéken balestet volt, tízből kilencben ruszki kocsi volt az egyik, és szint kivétel nélkül annak vezetője volt a hibás.
Mit ért a sok tanulás?
Autósoknak mind van vizsgája.
Kamerával közlekedem Pesten.
Egy hét felvételeiből másfél órás mozit tudnék szerkeszteni durva autós szabálytalanságokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!