Feloldja pl. egy kft útbevágása a sebességkorlátozást? Úgy tudom, útkereszteződés felold, de egy ilyen pl. 50 m es bevezetés a kft.-ig vehető-e útkereszteződésnek?
ha van tábla akkor feloldja, pl egyirányú tábla, elsőbség adás tábla, behajtani tilos tábla akkor igen, ha nincs kirakva egy újjabb sebesség határoló tábla pl 30 as.... ezeknél a tábláknál kereszteződésnek minősül, ha nincs eggyik se akkor elég kérdéses, attól függ ha jól tudom hogy van e rajta átmenő forgalom.... tehát nem 2 kijárata van e vagy csak egy....
de nem 100%
"Mivel csak szolgalmi út, ami a telek megközelítését teszi lehetővé. Nem külön helyrajzi számmal rendelkező közterület, hanem a telek része."
És akkor az már nem lesz útkereszteződés??? Akkor nem oldaná fel, ha pl. korlátozott sebességű övezet volna.
Ha azt nézzük, a bevásárlóközpontok parkolói se útként szerepelnek a Földhivatal nyilvántartásában, hanem a magánterületen csak úgy ott vannak. Mégis vonatkozik rájuk a KRESZ, és ha van ott egy macisajt, akkor bizony az onnan érkező úgy érezheti magát, mintha egy rendes, hivatalos, helyrajzi számmal rendelkező útról érkezett volna...
De részben azért igazat adok annak, aki szerint a szolgalmi út nem feltétlenül út. Ez sok esetben nem útnak minősül, csak kapubejárónak. A KRESZ sajnos nem szabályozza, hogy mikor melyik. Még ha tábla van, az se teljesen mérvadó, mert néha a panelházak kapubejárójának kijáratához is tesznek táblát.
Mondjuk, én is úgy szoktam venni, hogy ha aszfaltozva van, és tábla van a végén, akkor az út. Remélem, a rendőrök is úgy veszik, a hivatalos minősítéstől függetlenül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!