Engednétek egy közel 80 éves idős férfit vezetni, alacsonyabb reflexekkel? (nagyapámról van szó)
Nekem nincs jogosítványom még, 18 éves vagyok, és eléggé félek a nagyapám vezetési technikáitól. A mai nap is összekoccant a szemből jövő férfi és a papám tüköre. Én ugyan nem láttam, de az tény, hogy a nagyapám szeret az út közepén menni a faluk közeledtével (ahol kevés autó jár).
Ma vásárolni mentem velük egy nagyvárosba (Pécsre), és elég sok szabálytalanságot csinált (ötöt).
Pl.: a megfordulni tilos táblánál akart megfordulni, egyirányú utcában ellenkezőleg akart hajtani stb.
Lehet, hogy a stressztől, de én ennyi idősen már biztos nem vezetnék ilyen rossz reflexekkel. De sajnos másra nem bízzák meg a vásárlást. A tömegközlekedést pedig nem szeretik.
Ez rohadtul nem érvényes semmilyen szempontból.
Az öreg érvényes jogosítvány nélkül vezet.
Esetleg van olyan törvény, vagy előírás, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie a jogosítványnak?
Az én nagyapám egyébként anyai ágról német, és kint is élt 20 éven keresztül
Németországban a nagymamámmal a kilencvenes évek elejétől 2012-ig.
Én is jártam már igy a tükörrel de az kb 40 éves volt a csákó.
Most divat lett szidni az öregeket, de azért megkellene nézni a statisztikát hogy jóval több halálos balesetet okoznak a sokall fiatalabb sofőrök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!