Parkolásnál gaz nélkül?
Figyelt kérdés
Ma barhuzamos parkolást gyakoroltuk az oktatommal, hatra. Mintha úgy éreztem volna h csak kuplunggal is menne hatra az autó, gázpedál nélkül. De 1-es sebességbe nem éreztem. Létezik h hatrametbe nagyobb a nyomatek? Illetve helyes lenne így?2020. máj. 12. 18:21
1/5 anonim válasza:
Egyes autóknál, hátramenetben nagyobb az áttétel, mint 1-esben.
De attól még 1-esben is el kell induljon gáz nélkül.
Nem lehet, hogy kicsit lejtett hátrafelé az út?
Persze, hogy helyes, ha csak nagyon lassan manőverezgetsz, akkor felesleges gázt adni.
2/5 anonim válasza:
Ha dízelesen tanulsz akkor természetes, hogy elég a kuplungot emelni, de amennyiben benzinesen akkor valószínű, hogy inkább az út lejtett egy kicsit és ezért volt képes elindulni fulladás nélkül. Habár ez is autótól függ. Vezettem már olyan benzines autót is amely 2000-es fordulat alatt lefulladt, de olyat is ahol elég volt éppen csak súrolni a lábammal a gázpedált indulásnál és már ugrott is.
3/5 A kérdező kommentje:
Pedig benzines, 1,6. Igen lehet h lejtett. Bár emelkedőn kézifék nélkül van az indulás(így tanítja), a kuplung megtartja h ne guruljon vissza, szóval van ereje :D
2020. máj. 12. 18:51
4/5 anonim válasza:
Anno 19 éve a parkolgatást én is gáz nélkül tanultam, csak kuplunggal (benzines autó volt). Ha lassan mész, simán elvisz az alapjárat.
5/5 anonim válasza:
A "barhuzamos" parkolást ugye te se gondoltad komolyan? Csak mert a b messze van a p-től a klaviatúrán, nem gépelhetted el ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!