Friss jogsival mennyi idő után vitted a kisgyereket magaddal? (B kat. )
Sok mindentől függ.
Amikor megkapja az ember fia, lánya a jogosítványt, első útjára általában nem a kis gyerekkel indul el, de már arra is volt példa, hogy muszáj volt elvinni a gyereket az orvoshoz.
Az se mindegy, hogy csöndes, gyér forgalmú úron kell közlekedni, vagy egy nagyvárosi forgatagban.
Tehát normál esetben kipróbálja a vezetést, hogy megy oktató nélkül, és szerez legalább annyi rutint, hogy érzi, mennyire megterhelő számára a vezetés, mennyire tud biztonságosan közlekedni, vagy milyen butaságokat képes csinálni, és nem utolsó sorban a környezet milyen, lazán lehet autózni, vagy csúcsforgalomban kell haladni.
Nekem még nem volt gyerekem, mikor megszereztem jogsit, de én vittem volna azonnal.
Rá 1 évre viszont született egy kislányom és amikor egyedül vittem valamerre akkor olyan módszert alkalmaztam, hogy a visszapillantó tükröt úgy állítottam be, hogy lássam mit csinál, közben pedig beszéltem hozzá. Nem kell ehhez rutin, aki súlyos közúti balesetet szenved az jórészt nem rutintalanságból adódik, hanem leginkább az intelligencia hiányából. Olyan balesetet 40 éves tapasztalattal is lehet szenvedni, ha kivágódik a kamion mögül egy idióta aztán 120-al frontálisan beléd hajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!