Jól használom a váltót vagy változtassak rajta?
Az oktató se szól rám, de úgy váltok kettőbe, ha például körforgalom vagy kereszteződéshez érek, hogy 4-esben vagyok aztán elkezdek fékezni és nem 3,2 ahogy kellene hanem 4-ből fékezéssel rögtön 2-be teszem. Mint írtam az oktató nem kritizálja, de ez helyes vagy helytelen? Tapasztalt vezetők véleménye mi erről?
Előre is köszönöm a választ!
Nyilván ahogy más is leírta, az a helyes módszer ahogy te is csináltad, de nagy kárt nem teszel benne akkor se ha sorra visszapakolod, hogy 5., aztán 4., 3. és így tovább, ahogyan neked kényelmes.
Én például össze vissza szoktam... Van amikor 5.-ből visszaváltok 2.-ba azonnal, de van amikor mindegyik fokozatba beteszem és úgy váltok le... Komfort dönt😀
Tetszőlegesen kihagyható bármelyik fokozat.
A lényeg, hogy olyan fokozatba semmiképp ne rakd, amelyikben túlpörögne a motor az adott sebességnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!