ELhagytam a járművem első rendszámát, hogyan tudok közlekedni vele és hogyan tudom igényelni, vagy pótolni a rendszámom! Elég ha egy fehér alapu műanyag lapra fel írom a randszámom jelzését ideiglenesen?
El kell menni az első kormányablakba és jelenteni, hogy elveszett. Le fognak gyártani egy újat, illetve adnak egy 30 napig érvényes igazolást, ami arra szolgál, hogy egy rendszámmal részt vehess a forgalomban. Ennyi idő alatt megérkezik az új rendszám.
Az elveszett rendszám helyére semmit nem rakj fel, mert hatósági jelzés hamisítás miatt fel fognak jelenteni, ha meglátják a rendőrök.
Bizony Magyarországon ha igazolás hiányában hiányzik az egyik rendszámtáblád, az szabálysértés, ha bármit raksz a helyére, akár kézzel írottat, akár dombornyomott, az eredetivel megegyező táblát, amit nem a hivatalosan elfogadott cég gyártott, az már bűncselekmény.
A hiány bejelentését a kormányablakban tudod megtenni, ott kapod az igazolást és megrendelik az utángyártást.
A brit szigeteken meg csodálkozok mik vannak:
- láncon lógó tábla, ami eltakarja az eredeti, felcsavarozott táblát.
- Kézzel, papírlapra rajzolt tábla
- sötétített rendszámtábla (nem tudom, fólia, vagy spéci festék, de csak kb 20 méteren belül olvasható)
- Tegnapi újdonság: A rendszámtábla első 3 karaktere olvasható, a többi le van takarva egy papírral, rajta egy másik rendszámmal (kézzel rajzolva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!