Gyalogosátkelőhelyen elsőbbség meg nem adásáért eltiltás?!
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm zebrán nem adott elsőbbséget gyalogosnak, ami után rögtön megbis fogta a rendőr. Annak ellenére, hogy a sofőr elismerte a szabálysértést, bevitették a kapitányságra, elmondásuk szerint hiába ismrete be, ha nem megy be velük, jogukban áll eltiltani a vezetéstől. Ez igaz?2019. okt. 11. 10:47
1/8 D. Brasco válasza:
Elismert szabálysértés után nem szoktak senki sem csak úgy előállitani a kapitányságon.......es ezert biztos hogy eltiltás sem jár....
2/8 anonim válasza:
3/8 Koplárovics Béci válasza:
Gödön is kiderült, hogy nem azért vették el az ember jogsiját, mert nem adott elsőbbséget a zebrán, hanem azért, mert meglehetősen ittas is volt. Csakhát utóbbival kevésbé szokott dicsekedni az ember. De amúgy végülis igaz, hogy azért vették el a jogsit, mert nem adott elsőbbséget a zebrán: különben valószinűleg nem mennek utána a yardok, és nem derül ki, hogy ivott.
4/8 anonim válasza:
Amennyi zebrán gázolás történik, nagyon nem baj az, ha nem lehet megúszni az ilyet egy 30000 Ft-os bírsággal.
Mivel több hasonló eset is napvilágot látott az utóbbi hónapokban, bizony számolni kell azzal, hogy ha nem enged valaki àt egy gyalogost a zebrán, elveszik a jogsijàt.
5/8 anonim válasza:
Vannak szabálysértések, amelyekért én 17 pontot adnék, mérlegelés nélkül. Ez arra lenne jó, hogy még mehet tovább a játék, de a legkisebb stikli esetén repül a jogsi. Szerintem érdemes lenne bevezetni, pl. a zebrán előzésért, kikerülésért, elsőbbség meg nem adásáért.
6/8 anonim válasza:
Igen, engem is eltiltottak 4 hónapra mert egy futót nem engedtem át, jogos. Mondjuk pont csináltam a busz jogsit minden pénzem beleöltem, de így jár aki nem figyel.
7/8 anonim válasza:
Mondjuk, hogy az ismerősöd sztorija igaz. Ez esetben, ha bevitték, akkor balhézott a rendőrökkel vagy felmerült az ittasság gyanúja is, csak ezt az ismerősöd nem mondta el neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!