Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Forgalmi szerint vontatott...

Forgalmi szerint vontatott adatok, fék nélküli utánfutó 638 kg össztömeg - ez mégis mit jelent? Az utánfutó majdnem annyi, és komolytalanabb autókkal is tonnákat húznak.

Figyelt kérdés

Terepjáróm van, Lada Niva, 1.7-es motor, 1200 kg saját tömeg.

Forgalmi szerint max. vontatás 638 kg össztömeg fék nélküli utánfutó esetén.

Ez mégis mit jelent? - Vacak játék Suzuki Swift elhúz 1 m3 fát, ami futó nélkül is 1 tonna (természetesen a futón nincs fék).

Tényleg ennyit tud biztonságosan elhúzni, vagy csak valamiért a súly kb. harmadát írják be?

2019. szept. 30. 17:24
 1/6 anonim ***** válasza:

Be van írva hogy mennyi a fék nélkül és mennyi lehet a fékes utánfutó súlya amit vontathatsz.

Hogy hogy a súly harmadát irják be, ez mit jelent nálad ?

2019. szept. 30. 18:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon kevés amit beírtak, főleg egy összkerekű terepjáróhoz képest (a háromszorosát simán elvinné).

Amúgy kreszből úgy tanultuk a megengedett vontatmány a saját tömeg 1.5 x-e lehet (ha jól emlékszem).

2019. szept. 30. 20:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ezzel semmi gond, nem elhúzni kell tudni, hanem megállni vele. Egyébként a Swift 4-500 kilót húzhat max. fék nélkül. Nekem 2 tonnás önsúlyú terepjáróm van mégiscsak 750 kilót húzhatok fék nélkül. Vegyél ráfutófékest ha ez kevés neked.
2019. szept. 30. 21:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Elöttem szólónak, fék nélkül 750 kg-nál alapból nem húzhatsz nagyobbat, mert nem is lehet ilyen utánfutó a forgalomban.

Amúgy pedig azt, hogy egy autó mennyit húzhat elég sokminden limitálni tudja, pl a vonóhorog, motor teljesítmény, jármű fékei

2019. okt. 2. 08:27
 5/6 A kérdező kommentje:

"fék nélkül 750 kg-nál alapból nem húzhatsz nagyobbat, mert nem is lehet ilyen utánfutó a forgalomban" - Ez valami vicc? :)

Sok egyszerű utánfutót látni (amit ilyen Sanyi bácsi rakott össze a 1990-es években, aztán a haver lepapírozta), na azokon nincs fék, és a raklap viakolort simán viszik vele...

2019. okt. 3. 20:54
 6/6 anonim ***** válasza:
Én egyre kevesebbet látok. Nekem 15 éve volt egy gyári német vitorlásszállító, azt sem akarta egy Józsibácsi sem lepapírozni nekem, mert több utánajárás lett volna, és drágább lett volna mint egy újat csinálni.
2020. dec. 27. 07:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!