A biciklistáknak miért lehet minden szabályt megszegniük?
Én amikor a motoros jogsimat csináltam, még az oktató isazt mondta nyugodjak meg a való életben nem így kell majd közlekednem ahogy az órákon és a vizsgán elvárták, említette a vizsgám után hogy mindig vezessek úgy mintha célpont lennék, és el akarnának tüntetni az útról, legyek gyanakvó, és két keréken ne bízzak nagyon a másikban, mert nincs gyűrődési zóna körülöttem.
Szoktam látni szezononként egy hapsit az a MotoGP-ben érzi magát, úgy is vezet szinte, ha előtte mennek igyekezik kikerülni őket minél hamarabb, tükre pl nincs is, csak a szeme sarkából, és a térlátásával tájékozódik. Mondjuk az nem tudom hogy egy rendőr foglalkozik-e ilyennel, vagy rá van bízva a sofőrre hogy oldja meg a közlekedését tükör nélkül.
Persze bele lehet akadni egy autósba ha szűk a sor, de ezt vállalja aki furakodik.
"A kérdező kommentje:
Értem az érveiteket, és igaz, hogy az autósok is megszegik a szabályokat, de nem hülyén! Piros lámpán nem mennek át a kereszteződésen. Például."
Tudom, azért nem megy át, mert a féken állok, és megfogom. És még velem akart ordítozni a marha, hogy miért nem mentem át a piroson, s most össze van törve a kocsija.
"A biciklisták 99,999999%-a minden szabályt megszegve"
Koltoi tulzas. Azert, mert nehany magabiztos, evek ota biciklin, ugyanazon az utvonalon kozlekedo kerekparos athagja a szabalyokat nem jelenti azt, hogy mindenki azt csinalja.
Hogy miert? Az elozo allitasom megmayarazza. Ismerik az utvonalat es a kiskapukat, ki is hasznaljak, mert nekik nincs jogositvanyuk, amit elvegyenek, illetve nem tudnak naluk sokkal gyengebbeknek halalos kimenetelu balesetet okozni az autosokkal ellentetben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!