Osztrák autópályára hol tudok online matricát vásárolni, ami mar holnaptól érvényes?
Egyes vagyok! A piros kéz huszárok szíves tájékoztatására írom: Ausztriában még létezik a hagyományos papír matrica, amit ki kell ragasztani.
Van online, előre váltható is, de az csak a vásárlástól számított 18 nap elteltével használható. Tudom, elég fura, az indoklásuk is, de ettől még tény.
A kérdező olyan osztrák matricáról érdeklődik, ami azonnal használható. Ilyen pedig nincs.
Szerintem egyszerűbb a válasz... nem elavult a rendszerük, csak elejét veszik a visszaéléseknek... eu-ban minden magánszemély internetes vásárlástól visszaléphet 14 napon belül... mivel viszonylag nagy a túrista forgalom, ezért sokan elállnának a vásárlástól a nyaralás után...
Az ASFINAG Unterwegs app-jában, ha beállítod, hogy cégként veszel jegyet, akkor akár azonnal felhasználhatóvá válik az autópálya matrica... sőt a fizetős útszakaszokra is előre kifizetheted a díjat... és a (rendszerint) bal szélső kapun az automata rendszer át is enged... én rendszeresen igénybe veszem ezt a szolgáltatást.
"Azért LOL, nem hittem volna, hogy az osztrákok ennyire a 19. században vannak leragadva."
Nehogy azt hidd, hogy Ausztria maga a mennyország, ahogy sokan beállítják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!