Tudom, hogy sok helyen tiltott/büntetett a menetrögzítő kamera Európában, de hogy ellenőrzik? Nekem teszem azt navigációval egybeépített van, azt se tehetem ki?

Az, hogy valami tilos, vagy valaminek a használata tilos, nem jelenti azt, hogy állandóan, folyamatosan ellenőrizve van.
A tiltás azt jelenti, hogy nem szabad, és ha rajtakapnak, akkor rábszol.
Gyakorlatban: nem fog a rendőr azért megállítani, hogy ellenőrizze, van-e üzemelő kamera az autódban. Viszont ha egy közúti ellenőrzés során feltűnik, akkor így jártál.
Egyébként Németországban nem tilos a menetrögzítő kamera használata.

És hogy a kérdés második felére is válaszoljak: nem a rendőr vagy a jogalkotó dolga azon agyalni, hogy te hogyan oldd meg a kamerád üzemen kívül helyezését.
Senkit nem érdekel, hogy neked mivel van egybeépítve, vagy hogy milyen néven vásároltad: dashcam, sportkamera vagy mobiltelefon.
Nem rögzíthetsz videofelvételt a közúton való közlekedésed során. Pont. Oldd meg.

"Az osztrákok, németek nagyon érzékenyek a magánszférára. Ezért tilos a menetrögzítő kamera FOLYAMATOS használata.
Az osztràkok valóban. A németeknek van, hogy az volt az első kérdése baleset utàn, van kameràm? Mondom van. Működik? Működik. akkor nézzük. Nézzük. A kameràzàs FOLYAMATOS hasznàlata nem tiltott. Az tiltott ha nem takarod ki az arcokat/rendszàmokat és úgy teszed ki a netre. Adatvédelmi törvény. Magamnak meg azt kameràzok ami jól esik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!