Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy megtéritsék...

Mit tegyek, hogy megtéritsék az autómban okozott kárt?

Figyelt kérdés
Eladó B6-os Passátomat megütötték próbavezetés közben. A bal hátsó lámpa és lökháritő sérült meg, a kár kb 20ezer ft. Az úriemberről nem tudok semmit, csupán a telefonszámát, és a keresztnevét. A koccanás után azt mondta, hogy ne aggódjak, mert megveszi az autót, csak kell neki 2-3nap amig megszerzi pénzt. Ez múlthéten történt, azóta nem tudom elérni mert nem veszi fel a telefont. Próbáltam barátok telefonjáról is hivni, de arra sem válaszol.

2019. máj. 15. 21:58
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Ezt bebuktad. A helyszínen rendőrt kellett volna hívni.
2019. máj. 15. 22:05
 2/5 A kérdező kommentje:
Jól szituáltnak tünt a vevő jelölt, nem értem hogy akinek van 1,3milliója autót venni annak hogy okozhat gondot 20ezer ft.
2019. máj. 15. 22:14
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Ennyiért nem érdemes ugrálni.

Egyébként közjegyzőnél indítható fizetési meghagyásos eljárással juthatnál a pénzedhez leggyorsabban, ha van rá bizonyíték, hogy ő okozta a kárt, ez az eljárás 5e ft induló költséggel jár; ahhoz viszont kellenek a személyi adatai, amit kormányablakban tudsz megigényelni a központi adatnyilvantartobol 3e forintért, ha a közjegyzői űrlappal igazolod, hogy hivatalos eljáráshoz van rá szükséged. Ennyi adatból is talán meg tudják állapítani a személyazonosságot, hiszen a telefonszám ma már kötelezően kötődik személyhez.

Ha sikerül elindítani a fizetési meghagyásos eljárást, akkor a közjegyző értesíti az embert, mire ő vagy fizet, vagy ellentmondással él. Ha nem reagál, akkor elindul a behajtás, aminek a költségeit megint csak neked kell megelőlegezned. Ha ellentmond, akkor automatikusan peresedik az ügy, bíró elé kerül, ahol a bizonyítékokat is be kell nyújtanod. Ha nincs kielégítő bizonyítékod, akkor itt megszívtad, mert elbuktad az eddig befizetett díjakat, plusz a perköltséget is.

2019. máj. 15. 22:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor hogyan kiosztottatok, mikor azt mondtam, hogy a vevőjelölt tegye le a pénzt, ha próbakörre megy.

Hát tessék!

2019. máj. 16. 07:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha neked ez 20.000Ft-os kár, akkor kár ugrálnod miatta. Az én autómban ez 100.000 alatt nem állt volna meg.

Amúgy próbakörre még sosem adtam oda autót vezetni senkinek, jobb 1-ben lehet szépen fülelni, figyelni, kérdezni.

2019. máj. 16. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!