Nem megy a városi vezetés?
A 35-ik óra után mentem forgalmi vizsgára de megbuktam.. Valahogy éreztem hogy nem jött el még az időm mert még nehezen megy a figyelés túl gyorsan zajlik minden 50km felett pláne. Helyzet hogy Budapesten tanulok rengeteg csomópontok vannak, kereszteződések táblák kiegészítő jelzésekkel azok a legnehezebbek mire értelmezném a táblát már elhagyom az még rá is tesz lapáttal hogy több sávos utak vannak és a váltásnál még előfordul félre váltok és jön a kapkodás... Hogyan lehet ezt orvosolni? Mással is volt ilyen? Ennyi levezett óránál ez még elfogadható? Valaki mondta nekem hogy automataváltós autón tanuljak, de akkor meg korlátozva leszek.
28/F
Nem akarlak elkeseríteni, de át kéne gondolnod, hogy tényleg neked való-e a vezetés. Alapvetően, hogy elveszel a rengeteg jelzésben és sávban még elfogadható. Budapest egy elég nagy város, sűrű forgalommal. Sok tapasztalt sofőr is elveszik benne. Így ezen a problémádon a rutin még segíthet.
Viszont az, hog ennyi óra után is eltéveszted a váltást kicsit komolyabb kérdés. Nyílván lehet attól is hogy túlzottan rá stresszelsz és nagyon kapkodsz.
Szerintem mindenképp megkéne próbálnod átmenni egy másik iskolába egy kisebb városban, ahol nem olyan nagy a forgalom, nincs annyi sáv és jelzés. Azonban ha 35 óra után is így megy akkor lehet, hogy ez sem lesz megoldás és érdemesebb lenne hanyagolni a dolgot.
"ennyi óra után is eltéveszted a váltást kicsit komolyabb kérdés"
Én lassan egy éve vezetek 30 évesen, de a mai napig tudok rontani váltásnál. De még millió kilométert levezető ismerőssel is megesett, hogy úgy lefullasztotta a kocsit, hogy csak néztem. Rontani, hibázni mindig fog az ember, csak idővel egyre kevesebbet és hiba esetén sem fog "összeomlani" hanem tudja mi a következő lépés.
"ha 35 óra után is így megy akkor lehet, hogy ez sem lesz megoldás és érdemesebb lenne hanyagolni a dolgot"
35 óra az semmi. Persze vannak akik tehetségesek, ráéreznek, tudnak gyakorolni és átmennek 30 órán belül. Az átlag meg vezet 50 órát is mire jogsija lesz. Főleg nem a pesti forgalomban, ahol vagy erőszakos vagy mint az állat vagy előre gondolkodsz amihez rutin kell.
Fog az menni. Vezetni nem az oktatás alatt fogsz megtanulni, ott csak az alapokat sajátítod el, hogy ne legyél közveszélyes az utakon, onnantól jön a folyamatos gyakorlás.
Automatán ne tanulj!
Az semmit nem segít!
Másrészt korán mentél vizsgára.
Nálam, amíg nem volt hibátlan járműkezelés (gyors indulás lámpától, parkolás igazítás nélkül), nem mehettem vizsgára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!