Mi történik, ha ittas vezetésen kapnak?
Figyelt kérdés
Sajnos kicsit alkoholista lettem .. gyenge de sok italt fogyasztok, likőr, vermouth stb. reggel kávéba, délben stb..
1. mi történik, ha ellenőrzés során a rendőr ittasan talál, megszondáztat .. gyakori ez egyáltalán napközben Budapesten? Büntetés mennyi?
2. baleset történik, ne adj isten, ilyenkor mi a büntetés?
2019. máj. 6. 16:36
1/8 anonim válasza:
Légyszi, vagy szokj le az alkoholról, legalább addig, amíg vezetsz, vagy ne vezess. Ezt mások érdeke miatt is mondom.
2/8 anonim válasza:
jogosítványt elveszik, legalábbis remélem. Én vissza se adnám. Ha balesetezel akkor mindegy, hogy kinek a hibájából lett baleset, automatikusan te vagy a hibás. Plusz ugye pénzbírság aminek a mértékét nem tudom. Ne igyál vagy ne vezess. De ugyanez vonatkozik a telefonálásra is. Én az ittas vezetőkre akkora pénzbírságot szabnék ki amit élete végéig fizethet. Abból megtanulnák, hogy ne vezessenek ittasan.
3/8 anonim válasza:
Elég kemèny büntetések vannak. Főleg ha balesetet okozol, de a legdurvább akkor is, ha nem tudsz elszámolni a lelkiismereteddel. És tudod, lehet nem egy másik alkoholista kerül eléd, hanem egy család. Akkor aztán hüppöghetsz a bíróságon, hogy hát csak egy pillanatnyi figyelemzavar.,,
4/8 anonim válasza:
Jogsi repül, és még be is visznek vérvételre, amiből pontosítják az alkoholszintet. Attól függ mi lesz a bünti továbbiakban.
5/8 anonim válasza:
Ja igen, ha balesetet okozol, a biztosító behajtja rajtad az egész kárt a kötelező kifizetése után. Értsd: ha megölsz valakit vagy megrokkan, életed végéig fizethetsz.
6/8 anonim válasza:
Spannak elvették, friss jogsis volt, fél évre vették el pár pálesz, meg egyebek.. de ne igyál, ne legyél gyökér.
7/8 anonim válasza:
Magyarországon zéró tolerancia van érvényben.
8/8 anonim válasza:
0,5 ezrelék alatt szabálysértés, többnyire csak pénzbírság. Ha a fújt értéket nem ismered el, akkor vérvétel, és az eredménytől fuggően megy tovább az ügy (semmi / szabálysértési / büntető feljelentés).
0,5 ezrelék fölött bűncselekmény, ekkor mindenképpen vérvétel jön, és büntető feljelentés. Bíró dönt: valószínűleg a jogsidat is elveszik valamennyi időre és pénzbírság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!