Települések távolságát mely pontjaik között mérik?
Szerintem pedig nem a központot nézik. Mi határozza meg pl Budapest központját? Hol van az? Ki határozta meg? Az egy egyezményes, valóban definiált hely?
Szerintem legközelebbi táblától-tábláig nézik. Az egy fix pont.
Bárhol dolgozol, ahol adnak munkábajárás költségtérítést, azt is úgy számolják.
De egyébként a kérdést magát nem értem, hogy ez miért fontos :D Ha GPS-el mész, akkor úgyis konkrét helyet írsz be.
"Mi határozza meg pl Budapest központját? Hol van az? Ki határozta meg? Az egy egyezményes, valóban definiált hely?"
Igen, konkrétan, ahogy mondod, a nullás kilóméterkő a Lánchíd mellett turistalátványosság, ugyanakkor valóban minden navigáció onnan méri a központot. Tudom, mert én többféle navival is kipróbáltam, ha beírod csak azt, hogy Budapest, pont odavisz. Vagy ha pl jössz az M3-as felől, Hatvan mellett van a tábla, hogy még 60 km van Budapestig. Ezt is lecsekkoltam, hogy a 60 km pont akkor telik le, mikor átérek a Lánchídon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!