Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Települések távolságát mely...

Települések távolságát mely pontjaik között mérik?

Figyelt kérdés
Akár közúton, akár légvonalban.

2019. ápr. 25. 11:56
 1/8 D. Brasco ***** válasza:
55%
A központjuk kozott
2019. ápr. 25. 12:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek, de a központjukat hogyan értsem; illetve, az hogyan kerül megállapításra?
2019. ápr. 25. 13:04
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Csak feltételezem, de nem tudom: a történelmi mag, ha régi településről van szó. Semmiből ritkán nő ki falu, ha mesterségesen hoznak létre egy települést, annak is van egy legfontosabb pontja.
2019. ápr. 25. 15:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször a történelmi központ a kiindulópont, ahol van a városháza is, de gyakran mérik a mértani középponttól is.
2019. ápr. 25. 17:23
 5/8 anonim ***** válasza:
27%
Miért pontozzátok le a válaszokat. A települések központi magja között, az azokat összekötő úton.
2019. ápr. 25. 17:39
 6/8 anonim ***** válasza:
27%
Budapesten tudtommal a nullás kilométerkő a kiindulópont, más településeknél jó kérdés, hogy mi felel meg ennek.
2019. ápr. 25. 22:18
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem pedig nem a központot nézik. Mi határozza meg pl Budapest központját? Hol van az? Ki határozta meg? Az egy egyezményes, valóban definiált hely?

Szerintem legközelebbi táblától-tábláig nézik. Az egy fix pont.

Bárhol dolgozol, ahol adnak munkábajárás költségtérítést, azt is úgy számolják.

De egyébként a kérdést magát nem értem, hogy ez miért fontos :D Ha GPS-el mész, akkor úgyis konkrét helyet írsz be.

2019. ápr. 26. 12:40
 8/8 anonim ***** válasza:
27%

"Mi határozza meg pl Budapest központját? Hol van az? Ki határozta meg? Az egy egyezményes, valóban definiált hely?"

Igen, konkrétan, ahogy mondod, a nullás kilóméterkő a Lánchíd mellett turistalátványosság, ugyanakkor valóban minden navigáció onnan méri a központot. Tudom, mert én többféle navival is kipróbáltam, ha beírod csak azt, hogy Budapest, pont odavisz. Vagy ha pl jössz az M3-as felől, Hatvan mellett van a tábla, hogy még 60 km van Budapestig. Ezt is lecsekkoltam, hogy a 60 km pont akkor telik le, mikor átérek a Lánchídon.

2019. ápr. 26. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!