Kilazult kerékcsavar okozhat kopogó hangot gázelvételnél?
Ma tartottam hazafelé, egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy valami erőteljesen kopog valamelyik kerék felől (nem tudtam eldönteni hogy honnan). Csak gázelvételnél hallatszott, ha folyamatosan tartottam a tempót, akkor nem. Hazajöttem, leelenőriztem minden futómű alkatrészt, sehol semmi hiba. Majd tanácstalanságomban leellenőriztem minden kerékcsavart, láss csodát, a balelső keréknél két csavar ki volt lazulva, nem túlságosan, de egy teljes fordulatot tudtam húzni mindkettőn. Mentem utána egy próbakört, eltűnt a hiba.
Szóval lehetett ez a kopogás forrása? És vajon miért lazult ki két kerékcsavar is? Én személyesen tettem fel a felniket, és nem életem első kerékcseréje, többször is ellenőriztem, mikor feltettem.
Volt laza kerekem, folyamatosan kopogott. De ha neked ennyitől megszűnt a zaj, akkor nyilván ez volt a hiba.
Attól lazult ki, hogy nem volt rendesen meghúzva, hiába hiszed, azt, hogy igen. Mindenkivel előfordul, ezért kell kerékcsere után ráellenőrizni
Hogyne lehetne. :)
Autóbuszon sokkal nagyobb csattogással jár. Tapasztalat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!