Mennyibe kerül manapság megcsinálni a B jogsit Magyarországon?
Előre nem lehet tudni mennyi lesz a vége...
Kalkulálni lehet a tételek árával, ami a hatalmas szórást okozhatja az a gyakorlati órák díja.
Mostanság 4000-5000 forint körüli összeget kérnek egy óra (45 perc) vezetésért, és előre nem tudható, hogy 30-40-50-60, vagy mennyi óra után sikerül a forgalmi vizsga.
Akkor szabad vizsgára jelentkezni, ha van realitása annak, hogy kikerül is.
30 óra gyakorlással is szűkös már a 200ezer, de ott körül van, 4000-5000-el tolja tovább minden plusz óra, de inkább érdemes azért fizetni, mint a biztosan elbukott vizsgákra.
Kalkulálj 300ezerrel, jó esetben megmarad néhány tízezer...
Idén fejeztem be, az én költségvetésem így nézett ki:
Elsősegély: vizsga 7900 Ft, a tanfolyamot én el tudtam végezni az iskolában ingyen, egyébként 10-15 ezer körül mozog, de ezt nem tudom biztosan.
Vezetés: a tanfolyam amin voltam 185 000 Ft volt, tartalmazta a KRESZT, KRESZ vizsga árát, 30 óra vezetést (1 óra 50 perc), illetve a forgalmi vizsga árát. Én 37. órán vizsgáztam (jól ment, én is és az oktató is úgy éreztük, azt mondta több óra az átlag), az 7 plusz óra (4500 Ft/óra), szóval az 31 500 Ft. Akkor most tartunk 224 400 Ft-nál. Egyedül a forgalmi vizsgán buktam egyszer (ha jól is megy, azért ne centizd ki az erre szánt összeget, nagyvárosban divat mindenkit meghúzni elsőre). Egy duplaórát vettem pluszba, az 9000 Ft, illetve a pótforgalmi 15 500 Ft. Máris 250 000 Ft-nál tartunk.. Orvosi alkalmassági vizsgálat 7200 Ft. Szóval nekem a végösszeg 257 000 Ft volt körülbelül. Nem főváros, de megyeszékhely (Kecskemét), ráadásul egy kifejezetten olcsó autósiskola a többihez képest. A saját példám alapján azt javasolnám, hogy 300 000 Ft legyen rá bőven, ki tudja mennyi pótóra szükséges, illetve hogy megy a forgalmi, sajnos elég felháborító ami itt folyik néha. Nekem egyébként 3 hónap alatt volt meg a vezetés elejétől a pótvizsga végéig, a KRESZT online csináltam, kb 1-2 hét volt (csak a vizsgaidőpontra kellett várni egy 3 hetet). Illetve egy utolsó jó tanács: nagyon bölcsen válassz oktatót, rengeteg múlik rajta. 🙂
Az elsősegélyre, KRESZ-re nem emlékszem, mert azt rég csináltam.
Nekem 6000 volt egy óra vezetés(45 perc), már mindenhol akörül kérnek, de 5000 legalább. Szóval a minimum 29+1 óra 150-180000 +11000 volt maga a vizsga. 30 óra kevés embernek elég tehát ha 35-öt megy egy átlagember akkor 175-210ezer, 40-et akkor 200-240ezer plusz alkalmassagi(kb 4-5-6ezer), egészségügyi (tanfolyam+vizsga) 20ezer körül lehet, attól függ hol csinálod) KRESZ meg 40 körül+5-6ezer körüli a vizsga, szintén attól függ hol csinálod. (ezekbe nem vagyok teljesen biztos, csak saccoltam)
És ahogy mondták ami a nagy szórást okozhatja hogy hányszor buksz meg a vizsgán. Egy bukás után 2-3 hét mire kapsz megint időpontot, közbe kell venni legalább egy 4,5 plusz órát hogy ne felejts, ami eleve +20-30ezer, meg csak a vizsga még egyszer 11ezer+5-6ezer.
Szóval mindent összeadva ha nem vagy sem kitűnő képességű, de nagyon béna sem, hanem átlagos, egy 300ezer körül számolj és jó esetben megmarad. Nagyon felsőhatár meg 400ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!