Mióta lehet csak hitelkártyával autót bérelni Magyarországon?
Évek óta bérelünk autót nem csak magyarországon, de más európai országokban és eddig soha nem találkoztam ezzel a jelenséggel, ami egy az előbbi ügyfélszolgálattal történő telefonbeszélgetés szerint mindig is így ment.
Budapest Liszt F. Repülőtéren szinte kivétel nélkül minden társaságból KIZÁRÓLAG hitelkártyával lehet autót bérelni. Ez mióta van így? Tavaly 2 alkalommal béreltem, előtte is néhányszor és soha egyik cég sem kért még hitelkártyát, mindig elfogadták a sima bankkártyát (debit card). Ezek szerint hitelkártya nélkül már egyáltalán nem lehet sehol autót bérelni? Mintha olyan áltlános lenne - pláne Magyarországon... -, hogy az embernek van a zsebében egy hitelkártya 1000 EUR credit limittel.
Először én is ezt gondoltam, noha már a kölcsönzési infónál is alá húzzák és kiemelik, hogy HITELKÁRTYA (Credit) és nem BETÉTI KÁRTYA (Debit) az egyedüli elfogadott.
Gondoltam biztosan csak valami üres rendelkezés, felhívtam őket és megkérdeztem szájbarágósan, hogy dombornyomott hagyományos debit card megfelelő fedezettel és vásárlási limittel elfogadott-e, vagy ragaszkodnak a kifejezetten hitelkártyához. Sajnos megerősítette az ügyintéző, hogy kizárólag hitelkártya mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!