Egysebességes kerékpárral milyen?
Ezer éve sokat jártam biciklizni, de leginkább erdőbe váltós biciklivel. Most így 5-6 év után vennék egy biciklit, s a munkahelyemre, haza és programokra mennék biciklivel a városban. A városban egy horror drága trekk mountain bike-kal fölösleges közlekedni, így gondoltam veszek egy olcsóbb egyszerű városi biciklit. Sokat olvastam fixikről, egysebességes bicókról. A fixik nem győztek meg, viszont érdekel, hogy mennyire nehéz menni egy egysebességes kerékpárral?
A budai oldalon lakok, ahol már vannak lejtők és emelkedők pár helyen. Szerintetek bevállalható sebességváltó nélkül itt? (a kondim már nem olyan, mint régen)
Tehát akkor szerintetek nem éri meg egy single speed bicó? Ennyire kinyírja pár emelkedő?
(köszönöm szépen a válaszokat)
Nem a bringát nyírja ki az emelkedő hanem Téged :D
Városba legjobb egy használt outi.
ÉN egyszer voltam fent pesten, vonattal felvittem az ezer éves csehszlovák favorit outimat, déliben leszálltam és seperc alatt a nyugatinál voltam bringával!
Ha csak aszfaltra mész akkor hülyeség a monti!
Viszont földúton, murván csúnyán összetöri magát az ember outival :)
#9#
Amikor én voltam gyerek, akkor se sok váltós bringa volt, ellenben valahogy tartósabb anyagokból gyártották a bicikliket... viszont az idősebbek akkor sem bírták azt hegymenetben gond nélkül tekerni.
A gyerekek beleálltak a pedálba, felkúsztak a dombra, az idősebbek inkább leszálltak, és tolták.
A váltó könnyebbé teszi az emelkedőn tekerést, azt mi nem tudhatjuk, hogy a kérdező milyen kondícióban van, sőt azt sem, hogy mekkora emelkedőkön kell tekerni.
A kontrás fék meg lejtőn nagyon hasznos, az van az agyváltós bicikliken is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!