Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit lehet az ellen tenni,...

Mit lehet az ellen tenni, hogy a Budapesti autósok parkolóhelyét a házuk előtt ne foglalják el az agglomerációiból érkezők naponta?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy a metró, és a HÉV megállók környékén lakó autósok reggel elmennek dolgozni, de délután nem tudnak hol leparkolni mert elfoglalják időközben az összes szabad parkoló helyett. Lehet, hogy pénz kellene szedni a Budapestről kívül érkező autósoktól, valami jelentéktelen összeget, és azt parkolóhelyek létesítésére, és tömegközlekedésre lehetne fordítani. Persze ha el nem lopják az illetékesek.

2019. márc. 22. 18:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
57%

Ha tényleg az a cél, amit a kérdés sugall, akkor marha egyszerű: olyan zónákat vagy helyeket kell létrehozni, ahol csak engedéllyel lehet parkolni és ilyen engedélyt csak a helyben lakók kaphatnak. Így lehet a problémát megoldani.

Az már egy másik kérdés, hogy ez milyen más problémákat szül vagy hogy kinek és miért nem éri meg egy ilyet léttehozni. De az elméleti lehetőség adott és nagyon sok helyen élnek is vele, ha Magyarországon nem is elterjedt.

2019. márc. 22. 22:57
 12/18 anonim ***** válasza:
0%

A házad előtt, kérdező, hol van neked saját parkolóhelyed???

Megvetted???

2019. márc. 23. 00:07
 13/18 anonim ***** válasza:

Több helyen alakítottak ki fizetős zónákat az általad leírt gondra hivatkozva.

Két dllgot figyeltem meg, s ezek egymásnak teljesen leng mondanak,

Van, ahol semmi nem változott.

Azan az autósok megfizetik a díjat, de ugyanott parkolnak. A hatás minimális.

Máshll meg azt látom, hogy az idegen autók nap közben teljrden elmaradnak, estére viszont a későm érkező lakók ugyanúgy nem találnak helyet, mint előtte,

2019. márc. 23. 06:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Fizetős parkolással, de ezt most ís így oldják meg mindenhol, nem tudom miért olyan meglepő ez.
2019. márc. 23. 08:46
 15/18 A kérdező kommentje:
12-es. Nincs autóm.
2019. márc. 23. 09:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Én tömegközlekedés párti vagyok. Az összes metróvonalat és az új vonalakat is a városhatárig kell megépiteni, ott pedig több ezres parkolóhelyet építeni.
2019. márc. 23. 09:33
 17/18 anonim ***** válasza:
Én pont ezért megyek autóval minél közelebb a munkahelyemhez és ott parkolok le, ahol még ingyenes. Az is kicsit P+R fíling, de arrafelé általában van kertjük meg garázsuk az ottlakóknak, úgyhogy nem zavarunk senkit az utcán.
2019. márc. 23. 10:07
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Hahaha vicces volt olvasni a sok nyomorult videki valaszat aki nincs tisztaban a jogszabalyokkal :D

Kerdezo, van erre megoldas ha meg aktualis irj uzenetet.

2020. ápr. 25. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!